Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El CAP de Bellver s'instal·la provisionalment al Centre d'Interpretació del Parc Cadí-Moixeró

El CAP de Bellver s'instal·la provisionalment al Centre d'Interpretació del Parc Cadí-Moixeró

El centre mèdic atén els pacients a Talló mentre es facin les obres de manteniment de la Torre Sant Josep, on s'ha de resoldre problemes d'humitat i millorar la imatge de l'edifici
Centre d'Interpretació del Parc Natural del Cadí-Moixeró, a Talló (Foto: ACN)
07/05/2018 17:55

La primera planta del Centre d'Interpretació del Parc Natural Cadí-Moixeró acull temporalment les quatre consultes del Centre d'Atenció Primària de Bellver de Cerdanya. Els serveis mèdics s'han hagut de traslladar a l'equipament turístic, ubicat al nucli de Talló, per deixar lliure l'espai que fins ara ocupaven a la Torre Sant Josep, on es duran a terme diverses obres de manteniment que tindran un cost d'entre 30.000 i 40.000 euros. Els treballs, finançats per la Fundació Hospital de Puigcerdà i el consistori bellverenc, permetran resoldre els problemes d'humitat que s'havien detectat al soterrani de l'edifici, ampliar la sala d'espera i fer-li un "rentat de cara" general.

Es preveu que les obres estiguin enllestides en un mes i mig o dos mesos, segons ha explicat a l'ACN l'alcalde de Bellver de Cerdanya, Xavier Porta. De fet, alguns dels operaris han començat a treballar a l'exterior i han excavat una part que dóna a les dependències afectades per tal de poder corregir aquest problema. També s'estan revisant les instal·lacions elèctriques, es repassarà l'enguixat de les parets i es repintaran, a més d'efectuar reparacions puntuals a la teulada. L'usuari també notarà millores en la sala d'espera, ja que serà més àmplia un cop es traslladi el mostrador d'atenció, que quedarà en una sala annexa comunicada amb l'entrada.

Pel que fa al Servei d'Emergències Mèdiques, que ocupava la segona planta de l'edifici en obres, aprofitarà el trasllat per ocupar de forma permanent una part de les instal·lacions del Centre d'Interpretació, ja que l'ambulància i el personal de guàrdia del SEM no han d'estar necessàriament dins el consultori. D'aquesta manera, l'espai es podrà destinar a una sala de reunions i a altres tasques administratives.

Porta ha destacat que tot i que es tracta d'una intervenció bàsica "són tot petites coses que sumades han fet que un edifici no funcioni bé i que ha de ser millor", ha dit. Una part dels treballs, concretament els que corresponen a la part interior, estaran finançats per la Fundació Hospital de Puigcerdà i la resta per l'Ajuntament de Bellver de Cerdanya. El CAP, a banda de donar servei a un dels municipis més extensos de Catalunya, també és centre de referència per a l'atenció primària a la Batllia i el Baridà.

Mostrar formulari de contacte