Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Centre d'Intervenció Especialitzada de la Seu es presenta al Pallars Jussà

El Centre d'Intervenció Especialitzada de la Seu es presenta al Pallars Jussà

L'oficina, oberta al novembre, presta atenció de proximitat a víctimes de violència de gènere El Consell pallarès demana que les tècniques es desplacin de manera periòdica a cada comarca
Violència de gènere - CIE - Pallars
16/02/2012 16:50

Les tècniques del Centre d’Intervenció Especialitzada a l’Alt Pirineu i Aran (CIE), ubicat a la Seu d’Urgell, han presentat el servei aquest dimecres al Consell Comarcal del Pallars Jussà. Des de la tardor passada, l'oficina presta una atenció de proximitat a víctimes de violència masclista.

En la reunió a Tremp hi han participat les diferents entitats i administracions que intervenen en aquests casos, com ara els Mossos d’Esquadra, ONGs, el Serveis de Salut o el Serveis Socials comarcals, entre altres.

El centre de la Seu dóna cobertura a totes les comarques de l’Alt Pirineu i l’Aran i atén tant a dones com a fills que puguin patir violència masclista a la llar. El servei de la Generalitat compta amb diversos professionals dels àmbits de la psicologia, el treball social i del dret.

El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Joan Ubach, considera molt positiva la creació d’aquest servei, però creu que “caldria fer-lo encara més eficient aproximant-lo a les diverses comarques per evitar que les persones beneficiàries, que ja es troben en una situació molt vulnerable, hagin de desplaçar-se fins a la Seu”.

Ubach, per això, demana establir un desplaçament dels professionals a les comarques que cobreix quan sigui necessari, tot facilitant l’accés a aquest recurs a les seves possibles usuàries. En aquest sentit, el Consell ofereix el suport del SIAD i dels Serveis Socials, per tal de coordinar una atenció més pròxima i eficient a les víctimes.

Mostrar formulari de contacte