El 'Cercamón' viatjarà enguany als anys 70
L'obra medieval, que es representarà el 14 i 15 d'agost, introduirà referències a fets com la transició, les manifestacions, la psicodèlia i el hippisme El director, Jordi Llop, va començar a fer canvis originals a l'escenografia ara fa quatre anys
La representació de Cercamón mirarà enguany cap a la dècada de 1970. Sense variar l'estructura bàsica de l'obra, basada en la novel·la de Luis Racionero, aquest any el director teatral Jordi Llop torna a introduir canvis en l'escenografia, el vestuari i la banda sonora. L'espectacle s'emmarca dins de les Jornades de Refugis Càtars i es podrà veure els dies 14 i 15 d'agost a Vilamitjana.
El Cercamón va començar a fer atrevits canvis en el format tradicional ara fa quatre anys. Així, per exemple, l'any passat es va introduir referències al cinema, amb projecció audiovisual inclosa. En declaracions a l'ACN, Jordi Llop ha avançat que aquesta vegada hi haurà "guinys" a fets dels anys 70 com ara la transició, les manifestacions polítiques, obreres i estudiantils, la psicodèlia i el hippisme.
Inicialment, l'obra va ser representada a les ruïnes de l'església de l'antic priorat de Santa Maria de Costoja, on van ser enterrats els vescomtes Arnau i Ermessenda, les despulles dels quals foren desenterrades quaranta anys més tard, per la Inquisició, que els acusava d'haver estat càtars. Posteriorment, però, la representació de l'obra es va traslladar al poble de Vilamitjana. Els dos nuclis pertanyen a l'actual terme de Montferrer i Castellbò, que va pertànyer a l'edat mitjana al vescomtat de Castellbò. Els dominis del vescomtat s'estenien pels termes de la vall de Cabó, d'Organyà, Fígols, Coll de Nargó, Adraén i les valls de Sant Joan, a més de les possessions pallareses de la vall d'Àsua, la vall Ferrera i Gerri de la Sal.