Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El certificat COVID es pot descarregar a través del portal de vacunació sense haver-se de donar d'alta a La Meva Salut

El certificat COVID es pot descarregar a través del portal de vacunació sense haver-se de donar d'alta a La Meva Salut

S'obre la vacunació per a la franja de 60 a 64 anys per a la dosi de reforç. A la Seu d'Urgell s'administraran les vacunes els dies 13, 14 i 15 de desembre, segons l'ordre alfabètic del cognom
Vacunació a la Seu d'Urgell
02/12/2021 20:55

El certificat COVID es pot descarregar a través del portal Vacunacovid, a més de la web La Meva Salut. El departament ha habilitat un espai en el portal de vacunació per facilitar la descàrrega del document sense haver-se de donar d'alta a La Meva Salut, hores abans que entri en vigor l'ampliació del passaport a bars, restaurants, gimnasos i residències després que s'hagués d'endarrerir la setmana passada per problemes tècnics davant l'alt volum d'usuaris.

En una roda de premsa aquest dijous, Argimon ha indicat que s'han descarregat ara com ara uns 11,6 milions de certificats, la majoria de vacunació. Sobre els problemes de la setmana passada que van obligar a ajornar la mesura, ha assegurat que l'eina no va caure ni va patir cap ciberatac, sinó que es va posar en marxa un protocol de seguretat davant d'una "allau absolutament inusual" de connexions que va generar les llargues cues virtuals que es van veure divendres.

Com ja va fer aquest dimecres, Salut ha insistit que l'entorn d'aquelles persones que puguin tenir dificultats per descarregar-se el certificat les ajudi, després que en els darrers dies s'hagin produït cues als centres d'atenció primària (CAP) per obtenir-lo. Argimon ha afirmat que són "conscients de la bretxa digital" i ha assegurat que són "sensibles" a les situacions de vulnerabilitat però també ha demanat "solidaritat" a tothom.

El Govern demanarà la pròrroga del certificat però no l'ampliarà

El conseller ha confirmat que demanaran al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) prorrogar el certificat COVID-19 en els espais on serà obligatori presentar-lo a partir d'aquest divendres perquè amb una setmana no es podran veure els efectes de la mesura, ha dit. La resolució actual tenia una vigència de 15 dies i per tant s'acaba la setmana que ve. Argimon ha descartat ampliar ara com ara el certificat a altres locals o equipaments.

Els majors de 60 anys poden demanar cita per a la dosi de reforç

Salut ha obert aquest dijous al portal de vacunació la franja d'edat de 60 a 64 anys per demanar cita prèvia per a la tercera dosi de la COVID-19, després que aquest dimecres hi habilités el grup de 65 a 69 anys. Des de la setmana passada que aquestes persones es poden vacunar de la dosi de reforç, però fins ara s'havia fet de forma espontània als centres de salut per prioritzar la vacunació dels majors de 70 anys.

Es poden vacunar de la tercera dosi els majors de 60 anys quan hagin passat sis mesos de la segona en el cas de tenir la pauta amb Pfizer o Moderna i tres si van rebre AstraZeneca o Janssen. La majoria de persones de 60 a 69 anys van rebre AstraZeneca. També ha començat la vacunació dels professionals sanitaris i sociosanitaris i de persones que viuen en residències que no són de gent gran. Des de fa setmanes s'administra la dosi de reforç en residències de gent gran, als majors de 70 anys, a les persones immunodeprimides i la dosi de record dels vacunats amb Janssen.

Per a la tercera dosi, s'està administrant Pfizer i, sobretot, Moderna -Catalunya disposa més d'aquest preparat en aquests moments, a diferència del que passava en mesos anteriors-. La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha assenyalat que és igual quina vacuna es va rebre en primera i segona dosi i que, segons un estudi, la pauta heteròloga -combinació de vacunes diferents- és més eficaç que l'homòloga.

Vacunació a la Seu d'Urgell els dies 13, 14 i 15 de desembre

A la Seu d'Urgell la vacunació està prevista els dies 13, 14 i 15 de desembre, a la Pista Polivalent de la zona esportiva de la ciutat. No caldrà cita prèvia, però s'haurà de respectar el dia establert pel CAP, ja que s'administraran les dosis segons la lletra del primer cognom: de l'A a la G es vacunaran el dia 13; de l'H a l'N, el dia 14, i de l'O a la Z, el dia 15.

Mostrar formulari de contacte