Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El CETAP-Telecentre acollirà les entrevistes als joves aspirants a estudiar l'FP remunerada a Alemanya

El CETAP-Telecentre acollirà les entrevistes als joves aspirants a estudiar l'FP remunerada a Alemanya

El procés de selecció es durà a terme dimecres vinent, 10 de febrer, a partir de les 10 del matí. Les persones que hi estiguin interessades poden formalitzar la seva inscripció al web de CATAZUBI 2016

Sessió informativa de CATAZUBI 2016 a la Seu d'Urgell (Foto: Ajuntament de la Seu)
Sessió informativa de CATAZUBI 2016 a la Seu d'Urgell (Foto: Ajuntament de la Seu)
02/02/2016 17:38

Les entrevistes als joves interessats a participar en el programa CATAZUBI 2016 de formació professional dual remunerada a Alemanya, tindran lloc dimecres vinent, 10 de febrer, a partir de les deu del matí, al CETAP-Telecentre de la Seu d'Urgell. D'aquesta manera, s'allarga una setmana més el termini per tal que les persones que encara no hagin fet la seva inscripció en aquest procés de selecció tinguin més temps per formalitzar-la.

Cal recordar que per assistir a l'entrevista cal accedir i inscriure's a la pàgina web informativa. Els joves escollits realitzaran un curs intensiu d'alemany subvencionat, previ al viatge a Alemanya. A més a més, disposaran d'ajudes per al trasllat i de dos viatges a l’any per visitar la família.

La setmana passada va tenir lloc al mateix CETAP-Telecentre una sessió informativa sobre aquest projecte a càrrec de Bridge for Mobility, amb la col·laboració de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell i l'Associació Catalana de Municipis, en la qual hi van prendre part una dotzena de joves.

CATAZUBI 2016

CATAZUBI 2016 és un programa de FP dual remunerada, és a dir, que combina la formació professional (1 setmana al centre educatiu) amb l’aprenentatge pràctic en empreses (2 setmanes en una empresa), concretament a Alemanya, país que necessita mà d'obra per cobrir el dèficit de professionals per l'hostaleria, la construcció i la indústria.

Per donar resposta a la demanda de llocs de treball, el Govern federal i les empreses alemanyes subvencionen les classes i paguen un salari per les pràctiques. Quan s’acaba la formació, els alumnes d’FP Dual remunerada ja estan en contacte amb el món laboral i tenen un títol oficial a sota el braç.

Després de la graduació, el 90% dels estudiants continuen treballant a les empreses on han fet les pràctiques, però amb una nova categoria professional i amb una retribució d’acord amb el seu sector. El mercat laboral alemany els ofereix salaris que oscil·len entre 21.000 i 29.000 euros bruts l’any, és a dir, un sou mínim de 818 euros nets al mes.

Mostrar formulari de contacte