Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El CFA Val d'Aran, guardonat als nous Premis a Plans de Lectura

El CFA Val d'Aran, guardonat als nous Premis a Plans de Lectura

El Ministeri d'Educació, impulsor dels guardons, n'ha valorat l'aprofitament del context multilingüe de la vall per potenciar entre els usuaris el coneixement de l'entorn

Centre de Formació d'Adults Val d'Aran (Foto: CFA Val d'Aran)
Centre de Formació d'Adults Val d'Aran (Foto: CFA Val d'Aran)
28/06/2024 17:15

El Centre de Formació d'Adults Val d'Aran de Vielha ha estat guardonat als nous Premis a Plans de Lectura, que ha estrenat el Ministeri d'Educació, Formació Professional i Esports del Govern espanyol. A la primera edició s'ha concedit 14 premis i cinc mencions a 19 projectes de promoció de la lectura.

De Catalunya, el ministeri ha escollit aquest servei aranès per concedir-li el premi a la categoria 2, per a centres ubicats en municipis de més de 5.000 habitants, en concloure que han "sabut aprofitar de manera eficient el context multilingüe que l'envolta", tot "implicant l'alumnat adult com a lectors i, alhora, potenciant el coneixement de l'entorn en base a un "procediment detallat per assolir l'educació inclusiva". El projecte guardonat s'anomena 'Bioratura'.

A banda de potenciar la lectura, el jurat ha valorat que els candidats contribueixin "al desenvolupament personal i social de l'alumnat" i que millorin "les destreses de comunicació lingüística i la dotació de les biblioteques escolars, tot potenciant-les com a espais de lectura, trobada, investigació i conversa per tal de desenvolupar en l'alumnat un pensament crític davant del que l'envolta.


Mostrar formulari de contacte