Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El circ contemporani de Nilak mesclat amb la música del pirinenc Arnau Obiols, proposta del Dansàneu per aquest divendres

El circ contemporani de Nilak mesclat amb la música del pirinenc Arnau Obiols, proposta del Dansàneu per aquest divendres

Les Valls d’Àneu acullen fins al 30 d’agost la 29a edició del festival de cultures del Pirineu. Dissabte actuarà el Duet Daura, format per Pilar Planavila i Ivan Caro

Arnau Obiols
Arnau Obiols
27/08/2020 14:15

El tram final del Festival Dansàneu comptarà aquest divendres amb el circ contemporani de Nilak, que se sumarà a la música d’arrel del percussionista urgellenc Arnau Obiols. L'espectacle es podrà veure a les 19.00 h al Firal d’Esterri d’Àneu. D'altra banda, la tríada de veus de Marala Trio, que formen Selma Bruna, Clara Fiol i Sandra Montfort, es podrà escoltar a les 23.00 h al Jardí de Gallimó d’Esterri d’Àneu o al Firal en cas de pluja. Al matí es farà la tradicional excursió naturalista a peu a la Vall de Son.

D'altra banda, el Dansàneu proposa dissabte un concert de música tradicional de caire familiar a càrrec del Duet Daura, a les 12.00 h, al Jardí de l’Hostal Valls d’Àneu d’Esterri d’Àneu. L’acordionista i compositora Pilar Planavila i el músic de folk Ivan Caro presentaran 'El bagul de la música tradicional', on donaran a conèixer els instruments tradicionals de manera propera i descobriran al públic tonades occitanes i catalanes.

Un dels plats forts de dissabte serà ‘Ovidi 25’, un espectacle produït pel festival Barnasants en la seva 25a edició per recordar els 25 anys de la mort de l’artista Ovidi Montllor. Els músics Borja Penalba i David Fernàndez i el poeta David Caño en seran els protagonistes.

Per últim, l’església dels sants Just i Pastor de Son serà l’escenari triat per a l’actuació també dissabte i a les 23.00 h de l’artista convidada del País Basc, Nerea Martínez, que presenta ‘Biraka’, una mescla de música tradicional i dansa contemporània en què reflexiona sobre les similituds i les diferències entre la dansa tradicional del País Basc i la dansa contemporània.

Propostes úniques i singularitzades

Tot i el context actual, el Dansàneu presenta propostes úniques i singularitzades amb l’objectiu de donar suport als artistes i als creadors del país, així com posar en valor el patrimoni artístic i natural d’Àneu. Molts dels espectacles són estrenes i han estat creades específicament per al festival, com és el cas de de l'actuació inaugural INFERNO V.I.P., de Roberto Olivan, l’estrena de DES-ESPERA de Les Impuxibles o la proposta de la companyia de circ contemporani Nilak amb el músic pirinenc Arnau Obiols.

Programació a l'aire lliure

A causa de la COVID-19, el festival d’aquest 2020 potencia els espectacles programats a l’aire lliure i que contemplin aforaments amplis per facilitar l’accés del públic a les propostes. En aquest sentit, es recuperen espais de gran format com el recinte firal d’Esterri d’Àneu i se n’incorporen de nous com el Castell de València d’Àneu (Alt Àneu) o el Jardí de Gallimó (al nucli urbà d’Esterri). També destaca en aquesta edició la inclusió de propostes literàries i de natura que enllacen amb la pròpia activitat del Consell Cultural de les Valls d’Àneu.

Mostrar formulari de contacte