Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Club de Caça i Pesca denuncia la manca de cabal del Segre

El Club de Caça i Pesca denuncia la manca de cabal del Segre

El comunicat demana a Jordi Ausàs que, com a soci de l'entitat, es posicioni en contra del transvasament. Alhora, qualifica d'"ecologistes de saló" els qui defensen la mesura
Rescat de truites al Segre
04/04/2008 09:32

El Club de Caça i Pesca de l'Alt Urgell ha emès un comunicat en el qual mostra el seu rebuig al transvasament del Segre cap a Barcelona per l'habitual manca de cabal del riu. En el text, l'entitat recorda que "gran part de l'any el Segre no arriba ni al cabal que es pretén transvasar".

Com a prova d'això, el club recorda que els darrers anys s'han vist obligats a fer rescats de peixos el mes de juliol, tot col.laborant amb els agents rurals i fluvials. Les lectures de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre i del pont de la Palanca també confirmen aquest poc cabal.

El col.lectiu considera el transvasament com "un atac més al territori" ja que "som a la cua de Catalunya en infraestructures, transport, noves tecnologies i un llarg etcètera". En aquest sentit, els pescadors manifesten "la solidaritat amb la gent de l'àrea metropolitana" però creu que el Govern "han de preveure decisions sense perjudicar greument altres parts del territori ni mirant tan sols el número d'habitants".

En el comunicat, també es demana al nou conseller de Governació, Jordi Ausàs, que "com a soci del club de Caça i Pesca es manifesti en contra del transvasament que tant pot perjudicar el nostre club". En aquest sentit, manifesten la "sorpresa" pel fet que "els consellers del Pirineu defensin el transvasament en lloc de defensar el territori", en referència també al titular d'Agricultura, Joaquim Llena.

En la mateixa línia, els pescadors demanen a la ciutadania que "reflexioni sobre l'actitud dels anomenats ecologistes de veritat, o més aviat, de saló", en al.lusió a ICV. El club recorda que la captació es vol "començar els mesos que les truites han de fresar, en una zona on habiten les llúdrigues, tan escasses al nostres rius", i conclou que "el transvasament senzillament matarà el riu Segre".

Mostrar formulari de contacte