Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Club Poliesportiu Puigcerdà commemora el 50è aniversari dels seus inicis

El Club Poliesportiu Puigcerdà commemora el 50è aniversari dels seus inicis

El recinte ha acollit una retrobada de membres de la primera junta i de l'Ajuntament que va iniciar les obres, al costat de l'actual consistori i d'exalcaldes de la vila. El projecte va començar a caminar l'any 1974 amb la compra dels terrenys per construir la piscina coberta i les pistes de tennis
Trobada per commemorar el 50è aniversari dels inicis del Club Poliesportiu Puigcerdà (Foto: Pirineus TV / Jofre Figueras)
28/03/2024 19:50

El Club Poliesportiu Puigcerdà ha celebrat aquest cap de setmana passat un acte institucional per rememorar el 50è aniversari dels seus inicis, que es remunten a la compra dels terrenys a la zona de Can Pedraza l'any 1974. Aquest reconeixement als pioners de l'entitat ha servit per començar a preparar els cinquanta anys de la seva fundació, que es va formalitzar oficialment al 1977.

A la trobada, que es va dur a terme dissabte, s'hi va convidar els qui eren els responsables de l'Ajuntament puigcerdanès l'any 1974, encapçalats pel llavors alcalde, Josep Moliner (que va dirigir el consistori durant la transició, fins al 1979), i amb la presència també de l'actual president de l'entitat, Joan Barnola, que igualment formava part del consistori que va impulsar el projecte als anys 70. També hi han pres part d'altres exalcaldes, que n'han liderat les inversions al llarg de les darreres dècades com ara Joan Carretero, Joan Planella i Albert Piñeira, i l'actual batlle, Jordi Gassió, a més del primer tinent d'alcalde, Francesc Armengol, i d'altres representants de l'actual corporació municipal i de la direcció del Poliesportiu.

El grup, format per més d'una vintena de convidats, va fer una visita a les instal·lacions acompanyat de l'enginyer Josep Cordomí, actual vicepresident del club. Tot seguit van fer un dinar al mateix restaurant del Poliesportiu per rememorar els inicis i la posterior evolució.

La construcció va començar a mitjan anys 70 amb la piscina coberta, que en aquell moment era gairebé pionera al Pirineu català, i amb les pistes de tennis, el restaurant i pistes de petanca. Josep Moliner ha recordat que a partir de llavors el recinte va anar experimentant un creixement constant i que "a part de la promoció de l’esport, per Puigcerdà ha representat una gran cohesió social amb la resta de la comarca" i amb tota la vall, atès que el club compta també amb molts socis de l'Alta Cerdanya. Actualment el Poliesportiu té més de 6.000 socis, cosa que els permet mantenir una quota mensual assequible.

A la primera meitat dels anys 80 el projecte va seguir creixent amb la construcció de la pista de gel (inaugurada el 1983), que donava resposta a les necessitats dels equips d'hoquei i patinatge de la vila i que, a més a més, encara avui és un important reclam turístic per a la vila. Més endavant van arribar la construcció d'un pavelló poliesportiu (que ha acollit estades de pretemporada de diversos equips d'elit), un camp de futbol, l'aparcament, un segon pavelló, un gimnàs, un skate park, pistes de pàdel, la piscina a l'aire lliure, una piscina infantil a dins el recinte cobert i l'ampliació del restaurant. Durant les dècades dels 80 i els 90, en què es van fer moltes d'aquestes obres, van exercir com a alcaldes Josep Turiera-Puigbò, Julio Pérez de Rozas, Joan Llombart, Francesc Rosell i Joan Carretero. A més a més, ara fa vint anys es va obrir, just al costat, el Campus Cerdanya, un alberg pensat especialment per a estades esportives i escolars.

Nous equipaments en construcció

Joan Barnola ha valorat, com una de les claus de l'èxit d'aquest model, la "relació extraordinària i de mutu acord" que sempre hi ha hagut amb els diferents governs municipals, de diferents colors polítics.

Precisament des de l'Ajuntament, l'alcalde Jordi Gassió ha recordat que actualment encara hi ha nous projectes, com ara la finalització d'una pista polivalent, que ara és a mig construir i que inclourà, dins el mateix edifici, una pista de gel específica per a cúrling. Aquest nou espai, situat entre el palau de gel i el Campus Cerdanya, també ha de permetre renovar el gimnàs que actualment hi ha a l'annex del pavelló, a pocs metres.

Recerca de l'eficiència energètica

Josep Cordomí -que ha estat supervisor del sistema energètic d'aquest recinte, i també del Parc Olímpic del Segre- ha recordat que el complex compta amb un singular funcionament a nivell energètic, que permet aprofitar de manera reversible la calor de la piscina climatitzada i el fred de la pista de gel.

Tot i això, l'entitat treballa per reduir el seu cost de subministraments, que actualment és d'uns 300.000 €. Per això, els darrers dos anys s'ha instal·lat plaques fotovoltaiques i una caldera de biomassa, s'ha renovat la il·luminació amb llums LED i s'ha renovat la coberta de la pista de gel perquè estigui més ben aïllada. Cordomí veu possible arribar a mitjà termini a un "cost zero", pel que fa a aquesta autosuficiència que es busca ara.

Mostrar formulari de contacte