Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Col.lectiu APiA, Pirineu Opinió es presenta a la Seu

El Col.lectiu APiA, Pirineu Opinió es presenta a la Seu

Té com a objectiu crear debat sobre la realitat i la problemàtica de l'Alt Pirineu i Aran. La plataforma la integren gent diversa i transversal en ideologia, generació i territori

Presentació a la Seu del Col.lectiu APiA
Presentació a la Seu del Col.lectiu APiA
08/07/2015 14:05

El Col·lectiu APiA, Pirineu Opinió s'ha presentat aquest dimecres en roda de premsa a l'Hotel Nice de la Seu d'Urgell. L'acte ha comptat amb la presència de set dels membres de la plataforma, Amadeu Gallart, Joan Ganyet, Sol Gasch, Montse Guiu, Ricard Lobo, Joan Obiols i Francesc Viaplana, que han exposat les línies bàsiques que expliquen i defineixen la nova entitat.

L’objectiu general del col·lectiu és "crear opinió i debat sobre la realitat i la problemàtica de l’Alt Pirineu i Aran, especialment als mitjans de comunicació". Tanmateix, el grup no descarta dur a terme en un futur altres actuacions, com ara adreçar cartes, propostes o reflexions crítiques a representants de les institucions públiques, donar respostes a situacions concretes del territori o bé organitzar jornades de reflexió al voltant de la problemàtica de l’Alt Pirineu i Aran.

De moment, una cinquantena persones formen part del Col.lectiu APiA, distribuïdes per tot el territori altpirinenc i aranès. "Hem aconseguit estar representats a les cinc comarques de l'Alt Pirineu i al territori d'Aran", es destaca des de la plataforma. Així mateix, se subratlla que tots els integrants del grup d'opinió "són persones que comparteixen la visió, les característiques, la singularitat i les necessitats de la nostra zona". I s'afegeix: "Som gent diversa i transversal en ideologia, generació i territori".

Funcionament assembleari

APiA no té estructura orgànica i el seu funcionament és assembleari. Per a la signatura dels articles o notes de premsa que emet el col•lectiu s’estableixen dues fórmules. D’una banda, els textos poden ser consensuats i signats per unanimitat. Tanmateix, també hi ha l'opció de signar-los individualment o per dos o més membres del col•lectiu, fent constar que les opinions expressades "no han de ser necessàriament compartides pel col•lectiu i són, per tant, d’exclusiva responsabilitat de qui signa”.

El col.lectiu comptarà amb dues assemblees anuals itinerants per les diferents comarques, sense perjudici de les reunions espontànies i voluntàries que es puguin dur a terme en cada comarca o territori. Qualsevol decisió que la plataforma hagi de prendre en un futur s’haurà d’aprovar amb una participació mínima del 75% dels membres i amb el vot favorable del 51% dels vots.

APiA compta amb dos gestors de correu electrònic (opinioapia@gmail.com), un responsable de la creació i gestió d’un blog, un corrector lingüístic, una assessora per a la redacció de notes de premsa i un dissenyador gràfic. Ricard Lobo ha estat el creador del logotip.

Obert a tothom

La plataforma és oberta a tothom que comparteixi els principis que l’han inspirat, amb l’única condició de ser avalat per un membre actiu d’APiA, Pirineu Opinió i estar d’acord amb el document de base i de funcionament aprovat en assemblea. L’adhesió ha de ser sempre a títol individual.

Mostrar formulari de contacte