Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El col·lectiu de cuineres i cuiners Slow Food Km0 celebra a la Seu d'Urgell la seva trobada anual

El col·lectiu de cuineres i cuiners Slow Food Km0 celebra a la Seu d'Urgell la seva trobada anual

Està previst un reconeixement als restaurants i menjadors escolars de Catalunya que han apostat pels productes de proximitat. La jornada també inclourà tastos, demostracions, un mercat i un àpat
Darrera trobada de cuiners i cuineres Slow Fook Km0
02/10/2021 17:16

El col·lectiu de cuineres i cuiners Slow Food Km0 celebrarà aquest dilluns, 4 d'octubre, a la Seu d'Urgell, la seva trobada anual. La jornada, que tindrà lloc al Parc del Cadí, servirà per fer un reconeixement als restaurants i menjadors escolars que participen en el projecte i als productors locals. Així mateix, es faran tastos, demostracions, un mercat i un àpat.

L'esdeveniment començarà a les deu del matí amb l’obertura del Mercat de la Terra, en què es podran conèixer de primera mà una vintena productors i productores del Pirineu que treballen amb els valors d'Slow Food i que oferiran, a partir de les dotze del migdia, demostracions i degustacions dels seus productes, entre els que s’inclouen formatges i làctics, carns i embotits, bolets, condiments i plantes aromàtiques, vi, cervesa i altres begudes.

Tot seguit, es farà la presentació del projecte "Diversificació del cultiu de bolets comestibles amb noves espècies autòctones", que es complementarà amb un tast amb bolets, a càrrec de Bolet Ben Fet.

D'altra banda, a les dues del migdia està previst l'àpat de transhumància, a través del qual les cuineres i cuiners Km0 retran un homenatge als petits productors del Pirineu que mantenen aquesta activitat ancestral, amb la migració estacional dels ramats a la recerca de pastures.

Reconeixements + NET i + JUST

La trobada també inclou els reconeixements a cuineres i cuiners, menjadors escolars i productors compromesos amb Slow Food; així com també als restaurants que tenen el Cargolet + NET, un distintiu propi del col·lectiu que distingeix els establiments que han demostrat un compromís addicional en matèria de sostenibilitat, mantenint bones pràctiques en l’àmbit de l’energia, la reducció de residus i en l’ús de productes químics o gestió de l’aigua.

Aquest any també es reconeixeran els restaurants que disposen del Cargolet + JUST, que són aquells que han mostrat un compromís amb les persones, col·laborant amb empreses amb component ètica, garantint unes bones condicions de les persones treballadores i treballant a favor del col·lectiu.

Com a novetat, aquest any es farà un reconeixement especial a les cuineres i cuiners que fa 10 anys que són al col·lectiu. El lliurament dels reconeixements anirà a càrrec de Carles Gaig, reconegut cuiner català.

L’acte compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, el Consell Comarcal de la Seu d’Urgell, l’Institut per al Desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA), el Grup d’Acció Local (GAL) Alt Urgell-Cerdanya, Culligan, Logoscan i VallsLàser. També compta amb el suport organitzatiu de Raiels, la cooperativa responsable de la Secretaria Tècnica del col·lectiu de Cuineres i Cuiners Slow Food-Km0.