Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El col.lectiu Indignats Alt Urgell elabora un manifest propi

El col.lectiu Indignats Alt Urgell elabora un manifest propi

El text recull bona part dels postulats del moviment de protesta del 15-M Entre les reivindicacions destaca la necessitat d'un canvi per recuperar "valors humans bàsics, universals i justos"
Indignats
10/08/2011 09:22

El col.lectiu d'Indignats Alt Urgell ha elaborat un manifest en què recull bona part dels postulats del moviment de protesta del 15-M. En el text, es defineix la iniciativa com un moviment "on hi cap tothom" amb l'objectiu de fer debat i "despertar la consciència social" arran de la situació actual de "crisi política i econòmica". Com a iniciativa ciutadana, els Indignats de l'Alt Urgell manifesten la "preocupació" i la "urgència" de començar a actuar i recuperar "el veritable sentit de la paraula democràcia".

Així mateix, entre les reivindicacions del col.lectiu destaca la necessitat d'un canvi, en el qual tothom s'hi hauria d'involucrar, recuperant "valors humans bàsics, universals i justos".

El moviment dels Indignats a l'Alt Urgell va començar de forma paral.lela a d'altres punts de la geografia catalana i ha dut a terme durant els darrers mesos assemblees periòdiques a la Seu d'Urgell, a més de participar en les mobilitzacions de Barcelona. Gairebé 200 persones es van concentrar el dia 21 de maig responent a la crida feta a través de les xarxes socials per donar suport al moviment 'Democràcia Real Ja!'.

___________________________

 

Tot seguit es pot llegir el manifest que s'ha fet arribar als mitjans de comunicació:

INDIGNATS ALT URGELL

MANIFEST

INDIGNATS ALT URGELL és una iniciativa ciutadana, de persones normals i corrents que treballem cada dia per viure en aquest bonic indret de món.

INDIGNATS ALT URGELL és un moviment on hi cap tothom; persones a títol individual. D’edats, ideologies i creences diverses, unides per fer debat des de les bases, sense fer bandera de cap sigla o partit, sindicat, o el sentiment de no representació d’opció concreta, intentant despertar la consciència social, donada l’actual situació de crisi política i econòmica.
Manifestem la nostra preocupació i la urgència de començar a actuar ja i recuperar així el veritable sentit de la paraula democràcia.

INDIGNATS ALT URGELL és una resposta social, amb els drets humans com a bandera, pacífica però contundent davant l’actual crisi de valors polítics, econòmics i socials, que pateix la societat.

INDIGNATS ALT URGELL pretén des de la comunicació i el debat trobar respostes i camins que puguin resoldre els problemes que per acció, aquiescència u omissió l’actual sistema no vol, ni pot resoldre, i ens està abocant cada cop més a una degradació de drets, a una dictadura corporativa - financera i a una mala gestió dels recursos naturals que estan portant al món a una situació de desgast irreversible.

A INDIGNATS ALT URGELL creiem que ja és hora de que les persones normals i corrents despertem del somni, manipulat i manipulador, d’una suposada societat del benestar que ens ha fet més esclaus que mai del poder financer i, que a més d’ésser fals, és injust amb les tres quartes parts del planeta.

A INDIGNATS ALT URGELL ens uneix la convicció de la necessitat d’un canvi.
Creiem del tot necessari lluitar amb fermesa pels nostres drets, alhora que estem convençuts de que, nosaltres, el poble, ens hem de fer co-responsables i co-partícips del bon funcionament de les institucions públiques que regulen els bens comuns, per tal de fer viable, per ara i per les generacions futures, una bona gestió dels recursos:
- Més igualitària i equilibrada en el repartiment de la riquesa.
- Més tolerant i respectuosa amb les diferències.
- Molt més integradora i curosa amb la natura i el medi natural, del qual som una part més i el medi vital sense el qual no tenim futur com a espècie.

INDIGNATS ALT URGELL vol un món on cada individu s’impliqui i es faci responsable digna i personalment del canvi necessari per a transformar aquesta societat.
Proposem que les persones recuperem els valors humans bàsics, universals i justos per a tothom, que són el capital únic i inestimable que necessitem per a fer realitat el canvi social.

INDIGNATS ALT URGELL considera que hem de deixar d’ésser titelles ens mans del poder polític i financer.
La feina és titànica però es correspon amb la gravetat de la situació actual del món.
Demanem la participació activa. L’aportació de tots, per sobre d’ideologies i afiliacions polítiques; nacionalitats; estatus social, cultural o econòmic; i/o valors religiosos o espirituals.

A INDIGNATS ALT URGELL ens afegim i fem nostres les propostes ciutadanes sorgides del moviment d’indignats d’arreu.
A nivell local i de la nostra comarca estem oberts, i demanem la participació de tothom que es senti indignat, per desenvolupar i recrear un model de societat més representativa de les necessitats reals de la gent d’aquí.

INDIGNATS ALT URGELL proposa que entre tots intentem construir una forma de viure més humana, digna i responsable.

ENS HI VA LA VIDA!

Apostem per la viabilitat d'un sistema social, creatiu i solidari, de dimensions globals des de la mida local, participatiu i actiu, realment democràtic i just.

ENTRE TOTS HO FAREM TOT!

LA SEU D'URGELL, juliol 2011

 

Mostrar formulari de contacte