Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Escola d'Alàs i Cerc comença el curs amb 9 alumnes després de l'amenaça de tancament

L'Escola d'Alàs i Cerc comença el curs amb 9 alumnes després de l'amenaça de tancament

La incorporació del servei d'acollida al matí ha estat una de les claus per a la seva continuïtat. Per salvar el centre educatiu s'ha facilitat la inscripció de nens i nenes d'altres municipis

Primer dia de curs a l'escola d'Alàs i Cerc (Foto: ACN)
Primer dia de curs a l'escola d'Alàs i Cerc (Foto: ACN)
12/09/2017 20:10

L'Escola Sant Esteve d'Alàs i Cerc, a l'Alt Urgell, ha començat el curs 2017-2018 amb 9 alumnes, fet que garanteix la seva continuïtat. El centre educatiu rural ha incorporat el servei d'acollida a primera hora del matí perquè els pares puguin portar els nens a les vuit del matí al centre escolar. Aquesta mesura ha estat una de les claus per augmentar els inscrits. Així mateix, s'ha permès que veïns d'altres localitats hagin pogut matricular els seus fills a l'escola.

Durant el curs passat, l'Ajuntament d'Alàs i Cerc va fer una crida a pobles veïns per aconseguir salvar el centre i evitar el seu tancament per manca d'alumnat. Ensenyament va permetre el curs passat, el 2016-2017, que només hi hagués quatre estudiants, atès que dos dels sis inscrits en el període de matriculació van deixar l'escola abans de començar al mes de setembre.

El centre, que pertany a la Zona d'Escolarització Rural (ZER) Urgellet, compta ara amb nou alumnes que cursaran P-3, P-4. P-5 i primer de Primària. El nucli d'Alàs suma uns 200 veïns empadronats.

Mostrar formulari de contacte