Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El col·lectiu per la millora de la C-14 a Tres Ponts seguirà demanant la construcció del túnel

El col·lectiu per la millora de la C-14 a Tres Ponts seguirà demanant la construcció del túnel

L'associació rep positivament les noves mesures de seguretat però reclama que es tiri endavant la galeria a curt termini El grup veïnal ha recollit prop de 2.000 signatures de suport a la petició
C-14 - Accident a Tres Ponts (Foto: Bombers d'Organyà)
17/03/2015 11:34

L'associació veïnal que reivindica millores a la C-14 al congost de Tres Ponts seguirà demanant que es construeixi un túnel a la zona. El col·lectiu ha rebut positivament l'inici de treballs per millorar la seguretat a l'actual carretera, però asseguren que seguiran reivindicant la galeria mentre no es construeixi.

En declaracions a RàdioSeu, Ramon Obiols, representant de l'Associació Túnel de Tres Ponts, ha afirmat que "tot el que es faci és benvingut", en referència a la instal·lació de noves xarxes protectores contra la caiguda de roques a la via. Tanmateix, considera que això "no és suficient" perquè "el risc de despreniments continua sent molt alt" a l'hora de passar per aquest tram. Per això, aposten pel túnel com a solució definitiva i reclamen que s'iniciï l'obra "com més aviat millor, si pot ser aquest any", perquè temen que el procés s'allargui.

En aquest sentit, Obiols es mostra convençut que "si es busquen, hi ha els diners suficients per fer el túnel" i considera que "és una qüestió de voluntat política". Per això, ha volgut transmetre el missatge "que els polítics no pensin que amb aquestes mesures ja està solucionat".

L'associació, impulsada principalment des d'Organyà, ha comunicat que ja ha recollit prop de 2.000 signatures per demanar tant les mesures de seguretat com la construcció del túnel. Alhora, es mostren disposats a dur a terme noves mobilitzacions.

Debatut al Parlament

La Comissió de Territori i Sostenibilitat del Parlament va reiterar la setmana passada el compromís del Govern per construir el túnel tan aviat com hi hagi la disponibilitat pressupostària suficient. La cambra catalana ja havia aprovat també que el projecte executiu estigui enllestit durant el primer trimestre d'enguany. Tanmateix, de moment s'ha rebutjat concretar aquest pressupost i el calendari d'execució de les obres. La Generalitat calcula que el projecte tindrà un cost d'uns 21 milions d'euros.

En el debat parlamentari, des de CiU han argumentat que ara mateix no hi ha les condicions econòmiques necessàries per poder garantir la posada en marxa del projecte a curt termini. En canvi, des del PSC defensen que hi ha possibilitats de trobar els recursos i denuncien la reducció d'inversions en infraestructures al Pirineu.

Mostrar formulari de contacte