Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El comitè d'empresa del Sant Hospital critica la gestió de l'equip humà

El comitè d'empresa del Sant Hospital critica la gestió de l'equip humà

El col.lectiu atribueix els problemes de Pediatria a la decisió de l'SCS de canviar el model d'assistència als hospitals de l'Alt Pirineu Els representants dels treballadors creuen que el que aquest fet és "la punta d'un problema major"

CAP de la Seu
CAP de la Seu
25/09/2008 12:29

El Comitè d'Empresa del Sant Hospital ha emès avui al migdia un comunicat en el qual no dóna per tancats els problemes amb el servei de Pedriatria i els atribueix a "la mala gestió de l'equip humà i dels mitjans de l'hospital". Els representants dels treballadors asseguren que "l'afirmació de totes dues direccions de la cobertura del servei de guàrdies de pediatria és falsa per les dates mencionades. A més a més, constaten "una manca de gestions per intentar arranjar la problemàtica" que, afirmen, "ja es preveia des del febrer de 2008.

Segons el col.lectiu laboral, "el problema que ha sorgit a Pediatria té les seves arrels en la decisió dels responsables del Servei Català de la Salut (SCS) de canviar el model d'assistència" en aquest àmbit als hospitals comarcals de l'Alt Pirineu. Així, detallen que ara fa quatre anys des de l'ens del departament de Salut "es va decidir deixar de banda el servei integral, que és necessari per a un centre hospitalari comarcal de referència com aquest". També es va prescindir de l'equip que existia i es va transferir les tasques d'assistència pediàtrica al Centre d'Assistència Primària (CAP) per a tot l'Alt Urgell.

El comitè d'empresa assegura que, així, "només es va deixar un pediatra a l'hospital" que "ha de sostenir ell sol tot el departament, incloent els infants amb patologies greus i la cobertura de parts". Això, matisen, no inclou les guàrdies, que han vingut realitzant diversos pediatres col.laboradors.

El col.lectiu reitera que "des del febrer de 2008, els diferents professionats vinculats al servei de Pediatria ja van advertir a la direcció que hi hauria problemes de guàrdies a l'estiu", simplement a causa de la necessitat de fer vacances dels treballadors. En aquest sentit, no els consta que s'hagués fet cap gestió per solucionar-ho.

D'altra banda, els empleats consideren "inacceptable" l'opció del conveni amb els hospitals d'Andorra i de Puigcerdà per assumir els casos d'urgències quan hi hagués manca de cobertura, ja que això pot provocar una demora d'assistència d'entre 30 i 45 minuts. Finalment, en el comunicat el comitè conclou que "les afirmacions dels responsables mèdics i polítics en aquest afer ens resulten populistes i gens reals".

Mostrar formulari de contacte