Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El concert de Nadal de l'Escola Municipal de Música omple Sant Domènec

El concert de Nadal de l'Escola Municipal de Música omple Sant Domènec

La tarda musical va gaudir d'un gran èxit de públic amb l'assistència de més de 600 persones Durant el matí es va dur a terme una cantada popular
Concert Nadal - Escola Municipal de Música
15/12/2009 20:17

Més de 600 persones van presenciar el Concert de Nadal que diumenge a la tarda van protagonitzar els alumnes i professors de l'Escola Municipal de Música de la Seu d'Urgell la sala de Sant Domènec. “Aquest gran èxit d'assistència es tradueix també en qualitat musical dels concerts oferts pels alumnes i professors de l'escola”, ha manifestat el regidor de Cultura de l'Ajuntament urgellenc, Miquel Colom. En aquest sentit, Colom ha afegit que “s'està demostrant el bon nivell que va agafant l'Escola Municipal de Música, gràcies al treball i l'esforç dels professors i de com van aprenent els seus alumnes”.

L'Escola Municipal de Música va oferir dos concerts diferenciats per grups d'edat: el primer, que es va iniciar a les sis de la tarda, protagonitzat pels Petits Cantaires Musicals (alumnes de sensibilització de 5 i 6 anys), així com l'actuació de diverses formacions instrumentals i orquestres (un quartet de violoncels dirigits per Lourdes Querencia; un grup de flautes Dolces dirigides per Rafel Llobet; un grup de guitarres, sota la direcció de Dolors Carrillo; un grup d'acordions diatònics, acompanyats per un bateria, dirigits per Georgina Fàbregas; i una orquestra d'acordions sota la direcció d'Anna Ambatlle.

Els Petits Cantaires Musicals van interpretar la cançó popular 'Corrandes', dirigits per Sònia Lanau i Susanna Villarrasa, acompanyats per un baix elèctric, un bateria, una flauta, piano, flauta travessera i violí. Aquest primer concert va finalitzar amb la interpretació “molt emotiva” de la cançó 'Ja ve nadal' de J. Holdstock, a càrrec dels nens i nenes de 3, 4, 5 i 6 anys acompanyats de l'Orquestra Simfònica de l'escola sota la direcció de Zoryana Sokhatska.

Tot seguit, a dos quarts de vuit del vespre, va tenir lloc el segon concert amb l'actuació dels alumnes més gran de l'Escola Municipal de Música també amb diferents grups, orquestres i alumnes de cant: l'orquestra simfònica sota la direcció Zoryana Sokhatska; l'orquestra d'acordions sota la direcció d'Anna Ambatlle; el grup de flautes travesseres dirigides per Susanna Villarrasa; i un duo de flautes travesseres, amb Susanna Villarrasa i J. Balcells. A més, l'alumna Júlia Marsà va interpretar al piano 'Christmas Day' i la també alumna Laia Blasi, acompanyada al piano pel professor Joan Carles Querencia, va cantar 'La Filadora' de Manuel García Morante.

La cloenda d'aquest segon concert va anar a càrrec del Cant Coral de l'Escola Municipal de Música i el Cor de Noies Lux Aurumque que van interpretar 'Nadales Catalanes' del compositor català Salvador Brotons, amb Joan Carles Querencia, al piano, sota la direcció d'Amàlia Sanz. Aquesta última actuació va fer les delícies del públic assistent que va sortir del concert molt satisfet de totes les actuacions.


Nadales al carrer


D'altra banda, l'Escola Municipal de Música també va organitzar aquest dissabte l'audició 'Nadales al carrer' protagonitzades pels alumnes de sensibilització de 5 i 6 anys. Aquests nens i nenes, acompanyats instrumentalment pels seus professors, van recórrer espais emblemàtics del centre històric de la ciutat, interpretant nadales tradicionals i populars.

L' itinerari va començarà a les 12 del migdia a la plaça dels Oms, i va continuar per la Plaça Patalín (mercat), la plaça del centre cívic El Passeig, el passeig Joan Brudieu i el carrer de Sant Josep de Calassanç, i va finalitzar a la una del migdia a l'avinguda Pau Claris, concretament a la plaça de les Monges. Aquesta novetat que va oferir l'Escola Municipal de Música va ser molt ben rebuda pels ciutadans urgellencs, així com per part de les famílies dels alumnes.

Mostrar formulari de contacte