Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El concurs de dictat plurilingüe de l’Alt Urgell reunirà 126 alumnes d’ESO

El concurs de dictat plurilingüe de l’Alt Urgell reunirà 126 alumnes d’ESO

El certamen es durà a terme aquest dimecres a l'EOI de la Seu. Hi prenen part els instituts Joan Brudieu, La Valira i Aubenç i el Col·legi La Salle, que posen a prova el seu nivell ortogràfic en català, castellà, anglès i francès
Lliurament de premis del Concurs de Dictat Plurilingüe 2018 de l'Alt Urgell
26/02/2019 10:33

Un total de 126 alumnes de 1r, 2, i 3r d’ESO dels quatre centres de secundària de l’Alt Urgell —Joan Brudieu, La Valira, La Salle i Aubenç— participaran aquest dimecres, 27 de febrer, en la quarta edició del Concurs de Dictat Plurilingüe, una iniciativa que vol posar de relleu la importància de l’ortografia en l’aprenentatge de les llengües catalana, castellana, anglesa i francesa.

Enguany, l’activitat anirà més enllà dels dictats, ja que es combinarà amb sessions de jocs de sobretaula basats en les paraules. Una altra de les novetats d’aquesta quarta edició del concurs serà la participació per parelles. Cada alumne escriurà el dictat pel seu compte, però després els posaran en comú, corregiran les faltes que hi trobin i decidiran quin dels dos dictats presenten al concurs. D’aquesta manera es vol posar en valor el treball cooperatiu en una activitat que, d’entrada, té un caràcter marcadament individual.

Per primera vegada, a més a més, s’introduirà la poesia en els dictats. En totes quatre llengües i per a les tres categories del concurs s’han triat poemes de diversos autors, que aniran precedits d’un breu apunt biogràfic en prosa.

El concurs començarà a les 10 del matí, a l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI) de la Seu d’Urgell, amb els alumnes de 1r d’ESO. A la mateixa hora, els alumnes de 2n i 3r faran l’activitat de jocs de paraules al CETAP. Després, s’aniran alternant els altres cursos, de tal manera que mentre un curs farà el dictat els altres dos participaran en els jocs. És previst que totes les activitats acabin a les 12.15 h.

L’acte de lliurament de premis tindrà lloc el 21 de març, en el marc de la commemoració del Dia Mundial de la Poesia, a la sala de La Immaculada. Els premis consistiran en productes culturals i lúdics. El concurs és organitzat pel Servei Educatiu Alt Urgell-Cerdanya, l’Escola Oficial d’Idiomes de la Seu d’Urgell, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i l’Associació Llibre del Pirineu.

Mostrar formulari de contacte