El Concurs de formatges artesans del Pirineu ja té guanyadors
Pots consultars els formatgers guardonats en aquesta notícia El formatge singularitza la mil·lenària fira que se celebra a la Seu d'Urgell
El conseller d'Agricultura de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Pelegrí, ha inaugurat aquest dissabte la Fira de Sant Ermengol de la Seu d'Urgell, juntament amb l'alcalde urgellenc, Albert Batalla, i el regidor de Promoció Econòmica, Jordi Pallarès. També han participat en l'acte inaugural d'aquesta fira mil·lenària el ministre d'Ordenació Territorial del Principat d'Andorra, Jordi Alcover, i la cònsol d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer; alcaldes de l'Alt Urgell i de la Cerdanya; així com els alcaldes de Zegama i Idiazábal, entre d'altres autoritats.
Abans d'inaugurar la fira, l'alcalde de la Seu ha donat la benvinguda al conseller d'Agricultura a la sala d'actes de l'Ajuntament de la Seu, on Josep Maria Pelegrí ha signat al llibre d'honor de la ciutat. El conseller d'Agricultura ha remarcat que importància que té la Fira de Sant Ermengol ja que s'ha sabut modernitzar i engrandir, convertint-se en l'aparador de la Seu d'Urgell, "essent el formatge la seva icona”. Pelegrí ha avançat que el Departament d'Agricultura està construint un web especialitzat en formatge, que es posarà en funcionament en breu, i que té com a objectiu ser un nou instrument per donar oportunitats a totes aquelles persones que treballen en el món del formatge.
Per la seva part, l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha volgut subratllar que “després de disset anys de celebració de la Fira de Formatges Artesans del Pirineu sota el paraigües de la Fira de Sant Ermengol, aquest certamen s'ha singularitzat i el formatge ha esdevingut l'estendard de la nostra fira”. “La Seu, l'Alt Urgell i el Pirineu representen el territori del formatge”, ha afegit Batalla.
El conseller Pelegrí acompanyat per totes les autoritats presents ha visitat l'espai Autofira de vehicles i maquinària, així com la dissetena Fira de Formatges Artesans del Pirineu, que enguany es troba situada a la pista polivalent de la zona esportiva de la Seu. Josep Maria Pelegrí també ha participat en l'acte de lliurament de premis del dissetè concurs de formatges artesans en el qual enguany hi han participat un total de 120 formatges vinguts d'arreu del Pirineu (Catalunya, Aragó, Navarra, País Basc i França).
Posteriorment, el conseller d'Agricultura i Ramaderia de la Generalitat també ha visitat la mostra de bestiar instal·lada dins la mateixa zona esportiva, així com el recinte que ocupa el comerç, la promoció turística, les entitats, els clubs esportius i les associacions de la Seu i comarca, situats al pavelló poliesportiu.
17è CONCURS DE FORMATGES ARTESANS DEL PIRINEU
RESULTATS
FORMATGES TUPÍ / GAZTAZARRA
Diploma medalla d’or: La Leze
Diploma medalla de plata: Baztarnika
Diploma medalla de bronze: Buruaga-Arditegia
FORMATGES DE VACA ENZIMÀTICA
Diploma medalla d’or: Molí de Ger
Diploma medalla de plata: Tros de Sort
Diploma medalla de bronze: Mas d'Eroles
FORMATGES D’OVELLA ENZIMÀTICA
Diploma medalla d’or: Can Nadal
Diploma medalla de plata : Casa Mateu
Diploma medalla de bronze: La Leze
FORMATGES D’OVELLA PASTA TOVA
Diploma medalla d'or: Casa Mateu
Diploma medalla de plata: Ardiarana-Quesos Bertizarana
Diploma medalla de bronze: La Valette
FORMATGES DE CABRA QUALLADA ÀCIDA
Diploma medalla d’or: Serrat Gros
Diploma medalla de plata: Formatges Cuirols
Diploma medalla de bronze: Bauma
FORMATGES DE CABRA QUALLADA ENZIMÀTICA
Diploma medalla d’or: Quesos Benabarre
Diploma medalla de plata: Bauma
Diploma medalla de bronze: Ferme du Bignau
FORMATGES FRESCOS / MATÓ (sense sal)
Diploma medalla d’or: Castell-llebre
Diploma medalla de plata: Mas Marcè
Diploma medalla de bronze: Quesos Benabarre
FORMATGES AMB CONDIMENTS
Diploma medalla d'or: Lo pebrat d'Ossera (Serrat Gros)
Diploma medalla de plata: desert
Diploma medalla de bronze: desert
*Els premis de la categoria de formatges blaus han quedat deserts.