Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Congrés de Viabilitat Hivernal preveu acollir a Andorra al voltant de 1.500 participants

El Congrés de Viabilitat Hivernal preveu acollir a Andorra al voltant de 1.500 participants

01/09/2011 10:02

El Govern andorrà ha aprovat aquest dimecres la creació de l’Oficina Andorra 2014 com a òrgan encarregat d’impulsar l’organització del XIV Congrés de Viabilitat Hivernal, que se celebrarà a Andorra del 4 al 7 de febrer del 2014 i que significarà l’arribada per primer cop d’aquest esdeveniment a la zona dels Pirineus. D’aquesta manera, el Consell de Ministres ha apostat per impulsar l’organització d’aquest congrés que, sota la direcció de l’Associació Mundial de la Carretera (AIPCR), representarà el congrés més gran celebrat mai al Principat, amb l’arribada de 1.500 participants, fonamentalment càrrecs institucionals i alts directius de les principals empreses del sector de la viabilitat hivernal i d’infraestructures viàries.

L’Oficina Andorra 2014 tindrà un caràcter temporal fins a la celebració del congrés i tindrà com a responsable general a David Palmitjavila, a més de tres funcionaris de l’àrea d’Ordenament del Territori que desenvoluparan aquestes tasques complementàriament a les seves funcions actuals. També es preveu incorporar a l’Oficina Andorra 2014 un representant del Comú d’Andorra la Vella, ja que la seu del congrés serà la capital.

El Govern preveu que l’esdeveniment tingui una important repercussió a nivell nacional i internacional. En el cas intern, ajudarà a potenciar l’activitat comercial i turística no només amb els participants al congrés, sinó també amb acompanyants i expositors. De fet, l’esdeveniment tindrà un vessant visible al carrer i obert a la ciutadania, amb una zona d’estands amb deu pavellons nacionals. El congrés també obre la possibilitat a la realització al Principat d’activitats relacionades amb la neu. A nivell internacional, l’acte també tindrà una important repercussió mediàtica i donarà l’oportunitat de publicitar la marca Andorra i potenciar la imatge en l’organització de turisme de congressos.

A nivell pressupostari, la posada en funcionament del XIV Congrés de Viabilitat Hivernal equilibrarà la inversió amb els ingressos rebuts, que s’han previst en 2.435.000 i 2.510.000 euros, respectivament. Aquest càlcul no inclou tots els ingressos per a l’economia del Principat que derivaran de la presència durant els dies en què se celebrarà el congrés dels 1.500  participants previstos i de tots els acompanyants. El Govern preveurà una partida pressupostària de 225.000 euros pel 2012 per tal de donar operativitat a l’organització del congrés.

Mostrar formulari de contacte