Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Congrés d'Educació i Entorn torna a la Seu d'Urgell

El Congrés d'Educació i Entorn torna a la Seu d'Urgell

El conseller Josep Bargalló inaugurarà les sessions aquest dijous juntament amb les autoritats alturgellenques i andorranes. Enguany el tema central és la transformació educativa, posant l’accent en les xarxes i el lideratge pedagògic
Congrés d'Educació i Entorn
28/05/2019 17:35

Aquest dijous, a dos quarts de set de la tarda, tindrà lloc a la Catedral de Santa Maria d’Urgell la inauguració de la novena edició del Congrés d’Educació i Entorn de la Seu d’Urgell.

L’acte inaugural anirà a càrrec del conseller d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Josep Bargalló; la nova ministra d’Educació i Ensenyament Superior d’Andorra, Ester Vilarrubla; l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla; i el president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Jesús Fierro. L’acte inaugural seguirà amb l’espai de diàleg entre Xavier Prats, assessor de Tech for all i exdirector general d’E i Cultura a la Comissió Europea, i Mar Camacho, directora general d’Innovació, Recerca i Cultura digital del Departament d’Educació, que versarà sobre el tema Cap a on va l’educació?.

Transformació educativa, xarxes i lideratge pedagògic  

El Congrés d’Educació i Entorn torna enguany després que l'edició de l'any passat no es va poder celebrar a causa de la imposició per part del Govern espanyol de l'article 155 a Catalunya, que impedia garantir el correcte funcionament i finançament de l'activitat. Se celebrarà a la Sala de Sant Domènec des d'aquest dijous, 30 de maig, i fins dissabte, 1 de juny. Enguany el tema central és la transformació educativa, tot posant l’accent en les xarxes i el lideratge pedagògic com a elements cabdals per a la millora i la qualitat del sistema educatiu.

En aquesta ocasió s’hi enllacen elements de recerca, ciència i pràctica educativa. Es definirà, així, la innovació pedagògiques com a mitjà que acompanya cap a la transformació dels centres i processos educatius, amb la participació i la mirada de personalitats d’àmbit internacional i territorial.

3 jornades i 300 participants

El congrés comptarà amb la participació de 300 persones, entre docents de centres educatius i d’universitats, tècnics i tècniques municipals, diferents agents socials, entitats i institucions sensibilitzades amb l’educació del país. En les tres jornades hi confluiran ponències i punts de trobada que faran emergir coneixements, evidències en la recerca, continguts i el diàleg i la interacció entre diversos actors de l’educació.  

En aquest congrés hi participaran professionals de renom internacional en el món de l’educació, com ara José Weinstein, gerent del centre d’Innovació en Educació del Consell Nacional xilè i exministre d’Educació del Govern de Xile; Àngel Castiñeira, director de la Càtedra de Lideratge i Governança Democràtica de la Universitat ESADE-Ramon Llull i director del Departament de Ciències Socials d’aquesta mateixa universitat; o Verónica Boix Mansilla, directora del projecte Project Zero de la Universitat de Harvard i presidenta del Future Learning School.

A més a més, també hi destaca la participació del doctor en Biologia i expert en neurociència i divulgador científic, David Bueno, que parlarà sobre El cervell com a model: de les xarxes neuronals a les eductives (i viceversa), en el marc d’un sopar-tertúlia que se celebrarà a l’Hotel el Castell de Ciutat, aquest divendres a dos quarts de deu de la nit.

Cloenda amb Josep Vallcorba

El 9è Congrés d’Educació i Entorn es clourà dissabte a la una del migdia, amb un acte a càrrec de Josep Vallcorba, director general de Currículum i Personalització del Departament d’Educació de la Generalitat.

Mostrar formulari de contacte