Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Conselh d'Aran demana al Govern potenciar el transport públic a la C-28 a l'hivern

El Conselh d'Aran demana al Govern potenciar el transport públic a la C-28 a l'hivern

En dates de màxima afluència, com el pont de la Puríssima, l'accés a Baqueira Beret es col·lapsa. També proposen que es limiti el pas de camions per la vall els caps de setmana

Baqueira Beret
Baqueira Beret
10/12/2019 14:25

El Conselh Generau d'Aran ha demanat al departament de Territori i Sostenibilitat la implantació d'accions per a la potenciació del transport públic i la millora de la fluïdesa del trànsit a la carretera C-28 durant la temporada d'esquí. Aquests darrers dies, pel pont de la Puríssima, la vall ha rebut més de 40.000 persones (quatre vegades la seva població fixa) i l'accés a l'estació de Baqueira Beret s'ha col·lapsat en alguns moments.

El Conselh ha demanat també al Ministeri de Foment, la DGT i el Servei Català de Trànsit (SCT), que es limiti el pas de camions de Benabarre fins a la frontera francesa els caps de setmana de desembre a març, com a mesura per a garantir la seguretat a l'N-230 durant la temporada d'hivern. Tot i aquests problemes de circulació, el síndic d'Aran, Paco Boya, s'ha mostrat satisfet per aquest pont festiu perquè creu que "ha estat un molt profitós i un bon inici de temporada, que era necessari per a les empreses araneses dedicades al turisme".

Millorar l'eficàcia amb els residus

Boya, d'altra banda, ha assegurat que "s'ha realitzat un gran esforç perquè la recollida d'escombraries durant aquestes dates sigui el més eficaç possible". Cal recordar que, segons les dades més actuals de l'Agència Catalana de Residus, la Val d'Aran és el territori més brut del Pirineu català pel que fa a generació de deixalles, perquè en produeix 848 kg per habitant i any. A l'altre extrem, l'Alt Urgell només genera 514 kg/hab/any. A més a més, l'Aran ha empitjorat novament les seves dades de recollida selectiva i actualment només recicla un 38,50% dels residus, mentre que en canvi el Pallars Sobirà arriba quasi al 58%.

Mostrar formulari de contacte