Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Conselh Generau aprova un pressupost històric de 35 milions d'euros

El Conselh Generau aprova un pressupost històric de 35 milions d'euros

24/02/2010 12:16

El Ple del Conselh Generau d'Aran ha aprovat aquest dimarts els pressupostos per l'exercici 2010, que suposen un import de 35 milions d'euros, xifra històrica per l'Aran.  El síndic d'Aran, Francesc Boya, ha declarat que "amb aquests pressupostos, el Govern aranès fa créixer l'autogovern amb obres i realitats, posades al servei de les persones, amb preocupació pels més febles i amb més oportunitats per tots".

Del pressupost del 2010 destaca un fort paquet, de més de 6 milions d'euros, en inversió pública amb l'objectiu de reactivar l'economia i el treball compensant l'activitat d'obra privada, que ha disminuït sensiblement. L'acord ha comptat amb els vots favorables d'Unitat d’Aran – PSC i PRAG, i l'abstenció de CDA.

El Govern del Conselh adequarà durant el 2010 el vell hotel de Casau amb 1,2 milions d'euros per convertir-lo en un Centre de Transferència Tecnològica. Esdevindrà un edifici polivalent que acollirà empreses emprenedores de l'àmbit de les noves tecnologies i la investigació, a més del desenvolupament turístic. També es faran estudis universitaris en concertació amb la UOC i la UdL. Francesc Boya ha manifestat que aquest centre "ha de marcar el punt d'inflexió del model econòmic aranès, que s'haurà de basar més en el coneixement aplicat i la formació permanent dels joves".

El Conselh preveu també la modernització dels seus equipaments públics, com el de la seu del Departament de Medi ambient i Pagesia, que es traslladarà a la Casa Forestal. Aquesta obra suposarà una inversió de 800.000 euros.

En cultura, destaca la reforma del Museu de Viella (300.000 euros) i en millora de carreteres s'invertirà uns 3 milions d'euros. Durant el 2010 es preveu crear un nou model d'Emergències i començar els tràmits per convertir la Reserva de Naut Aran en Zona de Caça Controlada.

Mostrar formulari de contacte