Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Conselh Generau d'Aran limita l'accés a cinc espais naturals arran dels col·lapses dels darrers dies

El Conselh Generau d'Aran limita l'accés a cinc espais naturals arran dels col·lapses dels darrers dies

La mesura, que serà efectiva fins al pròxim dissabte, vol garantir la seguretat dels visitants i preservar la sostenibilitat del territori aranès
Un vehicle intentant accedir a la zona de l'Artiga de Lin (Foto: Conselh Generau Aran)
20/08/2020 18:05

El Conselh Generau d'Aran ha limitat l'accés a les diferents riberes de la Vall per evitar aglomeracions. Aquesta mesura és efectiva des d'aquest dijous fins dissabte dia 22 d'agost. El personal de la brigada del Conselh Generau se situa a les entrades principals per controlar l'afluència.

El Govern aranès ha pres aquesta mesura de manera urgent davant de l'afluència massiva de vehicles en determinats espais naturals, on hi ha aglomeracions diàriament. Els entorns on s'aplicaran les limitacions són Era Bassa d'Oles, Era Artiga de Lin, Eth Varradòs, Bausen i Aiguamòg.

Una vegada el pàrquing estigui complet es tancarà el pas de vehicles. A mesura que els visitants vagin sortint de l'aparcament, els efectius de la brigada permetran el pas a nous cotxes. Si no, només es deixarà passar aquelles persones que desenvolupin alguna activitat econòmica a la zona o bé que hi pernoctin.

Projecte pilot de comptatge de vehicles

Als Banhs de Tredòs i a la Val de Varradòs ja s'està treballant en un projecte pilot de limitació d'accés mitjançant la instal·lació de sensors de comptatge de vehicles que indicaran si hi ha places disponibles als pàrquings. Es tracta d'un sistema tecnològic pilot, desenvolupat amb l'empresa d'enginyeria aranesa Arantec, especialitzada en sistemes de control i protecció del medi natural.

La iniciativa forma part dels Plans d'accés al Medi natural en els quals actualment treballen els tècnics del Conselh Generau, que estudien i recullen diverses opcions per a donar solució a la sobrecàrrega de determinades zones turístiques de la Val d'Aran.

Pel Govern aranès el principal objectiu d'aquesta decisió és "garantir la seguretat dels visitants i mantenir la imatge que ofereix el territori aranès", així com "preservar la sostenibilitat dels espais naturals".

Mostrar formulari de contacte