Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Conselh Generau d'Aran obrirà un procés de participació ciutadana per elaborar la nova Llei d'Aran

El Conselh Generau d'Aran obrirà un procés de participació ciutadana per elaborar la nova Llei d'Aran

16/01/2008 12:09

El Conselh Generau d'Aran obrirà un procés de participació ciutadana per elaborar la nova Llei d'Aran. Aquest dimarts s'ha reunit el síndic d'Aran, Francesc Boya, amb el director general de Participació Ciutadana, Joaquim Bruguer per parlar de les bases que han de regular el procés que emprendrà el govern aranès. Boya ha explicat que d'aquesta forma es comença 'a materialitzar' una de les seves promeses electorals, que era de 'fer participar tota la ciutadania'.

Segons informa l'ACN, el Conselh Generau d'Aran ha fet avui la primera trobada per tal d'obrir un procés de participació ciutadana que servirà, segons ha dit el síndic, per tal d'articular no tant sols 'la forma de governar' dels pròxims anys si no també per 'establir la idea de país' que tots els ciutadans volen. Boya ha explicat que hi ha diferents elements que han dut al Conselh a obrir aquest procés, el més important la propera redacció de la Llei d'Aran, l'augment de la immigració o els canvis econòmics que està vivint. A més, el síndic a agraït la visita del director general ja que els ha donat a conèixer les estratègies i eines que es tenen a l'abast per tal de dur a terme aquest procés.

Per la seva banda, Bruguer ha assegurat que des de la seva direcció general s'ajudarà en el disseny del procés de participació i s'aportaran els recursos necessaris. També ha comentat que el procés es dividirà en tres fases: una primera fase en que es farà un diagnosi dels ens i les entitats que hi ha a la vall i s'explicarà a la ciutadania el procés que es vol emprendre; una segona fase de debat, amb fòrums, taules rodones i tallers; i una tercera fase en que arrel de les conclusions fruits dels debats s'explicarà a la població les accions que s'emprendran. Bruguer ha afegit que en un parell de mesos es definirà un mapa del que serà el procés de participació ciutadana.