Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Conselh Generau d'Aran presenta el seu nou servei meteorològic

El Conselh Generau d'Aran presenta el seu nou servei meteorològic

Meteoaran vol donar una previsió més detallada després de les queixes per les errades en les prediccions d'abast general. La informació també es podrà consultar als webs institucionals de la vall
Presentació de Meteoaran
09/11/2016 18:58

El síndic d'Aran, Carlos Barrera, ha presentat aquest dimecres Meteoaran, el nou servei meteorològic impulsat pel Conselh Generau. Barrera ha justificat la creació d'aquest ens per "garantir 'un major grau d'encert i de qualitat'' en les prediccions del temps del territori, tenint en compte la importància del sector turístic.

Les errades amb la predicció meteorològica dels darrers anys i sobretot els caps de setmana, que es tradueix "en pèrdues econòmiques importants a l'Aran", han motivat la creació d'aquest servei, segons Barrera. Meteoran complementarà al ja existent de previsió de riscos naturals i d'allaus que en aquests últims anys s'ha convertit en un referent.

Barrera ha aprofitat per demanar que quan a la previsió meteorològica general de TV3 es parli de la vall "s'utilitzi la seva denominació de país: Aran o Val d'Aran, en substitució d'altres definicions d'ubicació emprades pels meteoròlegs de la cadena, com ara la de "Pirineu de Lleida", criticada no només a la vall sinó també a totes les comarques de l'Alt Pirineu.

El síndic d'Aran també ha parlat sobre les gestions fetes davant la direcció de TV3 per tal que al programa del 3/24 notícies en aranès s'hi inclogui la previsió meteorològica facilitada per Meteoaran. En un futur es complementarà aquesta informació amb dues webcams situades a la boca sud i nord del túnel de Vielha que podran ser consultades a temps real sobre la meteorologia.

Àlex Sirat, responsable de Meteoaran, ha explicat que el servei oferirà previsions de 3 dies i en les temporades de les festes de Nadal i ponts festius serà ampliat a 5 dies. Tota aquesta informació també es podrà consultar a través de la pàgina web del Conselh Generau, Turisme Val d'Aran.

El Conselh Generau disposa de competències per la protecció i la gestió del medi ambient i les facultats per l'execució de les lleis vigents en aquesta matèria. La Generalitat ha de garantir-ne la participació i la col·laboració en el subministrament d'informació meteorològica i climàtica, inclosos el control i el seguiment de les situacions meteorològiques de risc, d'acord amb el que estableix l'article 144.5 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya.

Mostrar formulari de contacte