Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Conselh Generau d'Aran vol crear una taula de treball amb organitzacions d'agricultors i ramaders

El Conselh Generau d'Aran vol crear una taula de treball amb organitzacions d'agricultors i ramaders

Maria Vergés s'ha reunit amb el coordinador nacional d'Unió de Pagesos, Joan Caball. El govern aranès vol definir amb els professionals el futur del sector primari a la vall i les polítiques de suport
Reunió entre el Conselh Generau d'Aran i Unió de Pagesos, a Vielha (Foto: CGA)
01/06/2022 21:01

La síndica d'Aran, Maria Vergés, ha plantejat a una representació d'Unió de Pagesos la voluntat del govern aranès de crear una taula de treball formada pels sindicats agraris, les associacions ramaderes araneses i membres del Conselh Generau d'Aran, per definir quin ha de ser el model de futur de la ramaderia a l'Aran. En relació amb aquesta possibilitat, a la reunió que han mantingut aquest dimecres a Vielha, ambdues parts han acordat treballar conjuntament per a definir les necessitats de la ramaderia a l'Aran, establir les col·laboracions i obrir vies de diàleg i debat amb el sector.

En aquesta trobada s'han tractat afers d'importància per al sector ramader com aquells que tenen a veure amb les dificultats que provoca l'aplicació de la normativa actual en les zones de muntanya i les accions de suport de l'administració local a la ramaderia aranesa.

Vergés ha posat d'exemple l'aplicació de projectes innovadors com la xarxa de cobertura LORA, la creació de les ajudes al bestiar no retornat, la posada en funcionament de plans pilot per a millorar la convivència amb la fauna salvatge o la gestió i tramitació de les ajudes PAC i Leader, els convenis amb les associacions d'oví, caprí i equí o els incentius de les fires ramaderes. El total de les accions suposa un total d'1.146.000 euros d'ajudes destinades a la ramaderia, procedents de fons europeus, dotacions de la Generalitat i fons propis del Conselh Generau d'Aran.

A més de Maria Vergés, a la reunió hi han pres part el conseller aranès de Territori, Paisatge i Gestió Ambiental, Francés Bruna; el coordinador nacional d'Unió de Pagesos, Joan Caball; el director adjunt nacional d'UP, Jaume Clua, i la responsable de les àrees de Dones i de Muntanya del sindicat agrari, Raquel Serrat.

 

Mostrar formulari de contacte