Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Conselh Generau rebutja per unanimitat el recurs de l'Estat contra la Llei de l'Aranès

El Conselh Generau rebutja per unanimitat el recurs de l'Estat contra la Llei de l'Aranès

L'aprovació de la moció ha rebut el suport presencial del conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell El síndic reclama al Govern espanyol més sensibilitat amb la protecció de la llengua occitana
Conselh Generau d'Aran
04/08/2011 16:05

El Conselh Generau d'Aran ha aprovat per unanimitat la moció de refús al recurs d’inconstitucionalitat que el Govern espanyol ha presentat contra la Llei de l’occità. El Ple ha rebut el suport presencial del conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell.

El Govern català s'ha sumat a "l'oposició frontal" que ha despertat la postura de Madrid. Mascarell afirma "no poder comprendre que un Estat com l’espanyol sigui incapaç d’acceptar que l’aranès sigui llengua d’ús preferent a Aran".

El síndic d’Aran, Carlos Barrera ha conclòs que “avui tot el poble aranès ha d’estar satisfet de la capacitat de reacció en la defensa dels nostres drets". Barrera reclama al Govern espanyol que comprengui que "l’aranès i la seva identitat és patrimoni de tots i necessita protecció i recolzament, no pas limitar les seves llibertats”.

Mostrar formulari de contacte