Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Consell Comarcal aprova el projecte de reforma dels nous espais dels Serveis Socials

El Consell Comarcal aprova el projecte de reforma dels nous espais dels Serveis Socials

La nova ubicació ocupa 257 metres quadrats de la segona planta del Centre Cívic 'El Passeig' de la Seu La proposta va rebre el vot a favor de l’equip de govern (ERC i CIU), mentre que el PSC-PM hi va votar en contra
Consell Comarcal 04.2009
17/04/2009 12:28

El plenari del Consell Comarcal de l’Alt Urgell ha donat aquest dijous llum verd al projecte de reforma de la segona planta del Centre Cívic ‘El Passeig’, que acollirà els Serveis Socials de la Seu i comarca. L’adequació està pressupostada en 179.000 euros. La proposta va rebre el vot a favor de l’equip de govern (ERC i CIU), però no va comptar amb el suport del PSC-PM, que hi va votar en contra.

L’espai que s’adequarà per als Serveis Socials ocupa 257 metres quadrats. El projecte proposa 4 despatxos tancats per a entrevistes, una recepció i una zona de treball amb 10 taules. Així mateix, contempla la instal.lació de dos despatxos laborals per a la gerència i coordinació. Per últim, hi haurà una sala de reunions i uns serveis.

Les obres es finançaran a través d’una subvenció de 82.000 euros de la Direcció General d’Arquitectura i Paisatge, i una partida de 132.000 euros provinent del Departament d’Acció Social i Ciutadania, que s’atorgarà a través de l’Obra Social d’una caixa catalana. Més de 40.000 euros es destinaran a la compra d’equipament i mobiliari.

El portaveu del grup socialista, Òscar Ordeig, va justificar l’oposició al projecte perquè considera que no s’ha planificat de forma adient el funcionament d’aquest servei. A més a més, per Ordeig, “els diners que costarà l’adequació estarien més ben emprats en ajuts directes a les persones, tenint en compte la situació de crisi econòmica actual”. Des de Progrés van afegir que “aquest canvi d’orientació dels Serveis Socials els hipotequen de cara al futur”.

Per la seva banda, el president del Consell Comarcal alturgellenc, Jesús Fierro, va defensar la iniciativa i va assegurar que en cap cas suposarà un increment de despeses, ni de personal ni de funcionament. Fierro també va recordar que l’estatut del Consorci ja en determina les funcions i les línies bàsiques d’actuació.

Altres punts del plenari

El plenari va formalitzar també ahir una operació de tresoreria de 700.000 euros i la signatura d’un crèdit per import de 300.000 euros per al finançament d’inversions. La votació sobre la pòlissa va comptar amb l’abstenció del grup del PSC-Progrés Municipal que, alhora, va oposar-se al prèstec.

El portaveu socialista, Òscar Ordeig, va puntualitzar que “tot i no estar en contra d’un endeutament del Consell Comarcal, el grup socialista entén que s’ha de dur a terme per a projectes més rellevants”. Ordeig va lamentar que el crèdit es destini a iniciatives amb els quals no hi estan d’acord, com ara les obres de la nova ubicació de Serveis Socials i l’ampliació del Consell Comarcal. Al seu parer, ambdues decisions “penalitzaran els municipis petits, tenint en compte les despeses d’estructura i de funcionament que s’hauran d’assumir”.

Des de l’equip de govern, Jesús Fierro, va tornar a desmentir aquest punt, i va demanar temps per comprovar que serà un canvi efectiu. “En cap cas hi haurà un increment de costos”, va indicar Fierro.

El Consell Comarcal també ha aprovat aquest dijous un conveni amb el Consorci de l’Administració Oberta de Catalunya (AOC) per a la utilització del servei de comunicació mitjançant SMS i un altre conveni amb l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat per a la gestió del futur Arxiu Comarcal.

Altres punts que es van debatre i aprovar ahir van ser l’inventari i la classificació dels camins de la xarxa estructurant de la comarca, l’aprovació del Pla Comarcal de Joventut 2009-2012, una modificació dels estatuts del Consorci Ruta dels Oficis d’Ahir i el nomenament de representants del Consell Comarcal al Consorci Paleontologia i Entorn i al Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell.

D’altra banda, es va donar el vistiplau a les declaracions de béns culturals d’interès local (BCIL) dels molins de l’Esparrica, al municipi de les Valls d’Aguilar, i del pont de la Tosca, al municipi d’Arsèguel.