Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Consell Comarcal aprova les demandes de l'Alt Urgell per al PUOSC 2008-2012

El Consell Comarcal aprova les demandes de l'Alt Urgell per al PUOSC 2008-2012

El PSC-Progrés lamenta la manca de consens en l'elaboració del document La millora de camins locals és novament la principal reclamació dels ajuntaments
Ple del Consell Comarcal
20/12/2007 17:41

El Consell Comarcal de l’Alt Urgell ha aprovat, amb els vots favorables de CiU, ERC i el PP i l’abstenció del PSC-Progrés, el conjunt d’obres que la comarca sol.licitarà per a rebre subvenció per al Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) per al nou període 2008-2012.

El president del Consell, Jesús Fierro, detalla que la majoria de peticions per al PUOSC seran novament per a la millora de camins locals, ja que és allò que més reclamen els ajuntaments. Entre les més urgents hi ha la finalització dels arranjaments a la carretera de Cabó, la connexió entre Aravell i Bellestar i l’accés a Cava. Fierro indica que l’inventari que s’ha fet ara servirà de base per al nou pla de camins. El responsable de l’ens també destaca que cada ajuntament tindrà garantida almenys una obra en el pla, que finança el departament català de Governació i Administracions Públiques.

El PSC-Progrés s'ha abstingut i ha lamentar que l’equip de govern no hagi fet més esforços per buscar el consens en l’elaboració de les demandes comarcals. El portaveu socialista, Òscar Ordeig, afirma que es troben menystinguts i que no se’ls fa arribar la informació per arribar a establir projectes amb el màxim d’acord possible en un tema tan important com és el PUOSC per als propers cinc anys”.

La portaveu del PP, Patricia Lanau, va valorar positivament que a les demandes del PUOSC s’hi inclogui el nou centre de serveis del Consell i el Bibliobús.

Un altre punt de discussió entre govern i oposició va ser l’acord perquè l’Ajuntament de la Seu pugui contractar, mitjançant l’empresa pública IAUSA, el dinamitzador del Pla d’Educació i Entorn. Òscar Ordeig creu que aquesta opció és bona però crea un mal precedent, ja que el nou tècnic estarà sota les ordres del regidor corresponent al consistori urgellenc, on té la feina principal. Paticia Lanau hi afegeix que l’empleat hauria de tenir dedicació exclusiva al Consell. Jesús Fierro, de la seva part, defensa que la mesura que s’ha pres serà provisional però que ara mateix és la més viable.

Entre molts altres punts, el Consell també ha renovar els convenis sobre transport de viatgers i, en particular, el del bus que connecta la Seu d’Urgell i Sort. Les tarifes d’aquesta línia no es revisaven des que es va obrir, ara fa deu anys. El PSC-Progrés reclama que es potencïi aquest i d’altres mitjans per reforçar la relació socioeconòmica entre l’Alt Urgell i el Pallars Sobirà.