Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Consell Comarcal considera insuficients els ajuts per al refugi d'animals

El Consell Comarcal considera insuficients els ajuts per al refugi d'animals

La Generalitat finança el 15% del pressupost anual de la instal.lació Jesús Fierro demana 'més implicació' en el manteniment de la gossera
Refugi d'Animals
26/01/2010 13:34

El Consell Comarcal de l'Alt Urgell considera "insuficients" les subvencions que ha rebut del departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya per al manteniment del refugi supracomarcal d'animals de Benavarre. La instal.lació, que també dóna servei a la Cerdanya, té un cost de 130.000 euros per aquest 2010, i, segons ha explicat el president de l'ens, Jesús Fierro, "l'ajut econòmic anual només cobrirà el 15 per d'aquest pressupost, un import francament baix".

És per això que el Consell Comarcal reclama "més implicació" del Govern en el finançament del refugi. Fierro insta la Generalitat a cobrir el cent per cent dels diners de les despeses "tenint en compte que la llei i la delegació de competències sobre les gosseres la va fer el Parlament, obviant que els consistoris no poden fer front a quantitats tan elevades, i encara menys en la situació econòmica actual".

Els alcaldes de l'Alt Urgell van amenaçar el mes de novembre de tancar el refugi si la Generalitat no resolia les aportacions pendents del 2008 i 2009, que eren de 40.000 euros. Tot i que aquests ajuts s'han rebut, manca solucionar el cost ordinari de la instal.lació.

El refugi d'animlas es va inaugurar el mes de juny de 2007 amb una capacitat de 60 animals. L'increment d'abandonaments i la prohibició de sacrificis ha provocat, però, la saturació de les instal.lacions.

Mostrar formulari de contacte