Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Consell Comarcal de l'Alt Urgell contracta 12 persones a través del programa Treball i Formació

El Consell Comarcal de l'Alt Urgell contracta 12 persones a través del programa Treball i Formació

Els nous treballadors faran tasques de manteniment de camins i suport administratiu. L'objectiu final és millorar l'ocupabilitat de col·lectius amb dificultats d'inserció al mercat laboral

Recepció de benvinguda a les persones contractades (Foto: CCAU)
Recepció de benvinguda a les persones contractades (Foto: CCAU)
24/05/2022 17:40

Dotze persones s’han incorporat aquest dilluns com a treballadors al Consell Comarcal de l’Alt Urgell, a través del programa Treball i Formació. Es tracta d'una iniciativa del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) que té com a finalitat el foment de llocs de treball per a persones en situació d’atur. El programa s’adreça especialment als col·lectius amb més dificultats d’inserció al mercat laboral per tal que adquireixin experiència. Els contractes tindran un any de durada.

Les persones contractades desenvoluparan tasques en dos àmbits diferenciats. D’una banda, una part estarà destinada al suport administratiu, administració electrònica i arxiu a la seu del Consell Comarcal alturgellenc, el Centre d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell (CAPAU), el Centre Empresarial i Tecnològic de l’Alt Pirineu (CETAP) i l’Arxiu Comarcal. L'altra part dels treballadors estaran integrats a la brigada forestal per al manteniment de camins a peu de la comarca. A aquestes dotze persones se'n suma una altra, que desenvoluparà les tasques d’acompanyament i coordinació.

L'actuació la promou i subvenciona el Servei Públic d'Ocupació de Catalunya. El total del finançament es farà a través del Fons Social Europeu, com a part de la resposta de la Unió Europea a les conseqüències de la pandèmia de la COVID-19.

Línies de contractació

El programa Treball i Formació té diverses línies, segons els perfils de les persones que en poden ser beneficiàries. En el cas del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, cinc dels nous treballadors s’han contractat a través de la línia MG52, adreçada a les persones de 52 anys d’edat o més que estiguin en situació d’atur i inscrites com a demandants d’ocupació ocupades. Un altre dels contractes s’ha fet per mitjà de la línia PRGC, per a persones no ocupades i destinatàries de la renda garantida de ciutadania. Les sis persones restants s’han contractat per la línia PANP, adreçada a persones en risc de caure en situació d’atur de llarga durada i que no són perceptores de prestació per desocupació.

Millora de l'ocupabilitat

L'objectiu final és que les persones en situació d'atur i més allunyades del mercat del treball, o bé amb més dificultats d'accedir-hi, millorin la seva ocupabilitat tot facilitant-los competències professionals mitjançant la subscripció d'un contracte laboral i el desenvolupament d'unes tasques professionals. El programa també permet que les persones participants puguin tenir un acompanyament específic adaptat a les seves característiques i necessitats.

Mostrar formulari de contacte