Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Consell Comarcal de l’Alt Urgell invertirà més de 800.000 euros en catorze camins d’accessos a poblacions

El Consell Comarcal de l’Alt Urgell invertirà més de 800.000 euros en catorze camins d’accessos a poblacions

L’obra més destacada és la millora de l’accés a Ossera, amb un pressupost de 350.000 €. El pla inclou bona part dels municipis de la comarca

El camí d'Ossera, que el Consell Comarcal reformarà enguany
El camí d'Ossera, que el Consell Comarcal reformarà enguany
02/03/2018 13:01

Els propers mesos, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell té previst invertir 827.000 euros en catorze obres de millora dels camins públics a diverses poblacions del territori. Es tracta d’actuacions que afecten paviments, correcció d’assentaments, drenatges, revestiments de cunetes, sanejament de talussos, murs d’escullera i de formigó, barreres de protecció i senyalització. Tot plegat, amb l’objectiu de dotar aquests accessos de les màximes garanties de comoditat i seguretat per als usuaris.

L’actuació de més envergadura és la corresponent a l’accés al poble d’Ossera, al terme de la Vansa i Fórnols, amb un pressupost de 349.980 euros. Les obres consistiran en la correcció d’assentaments i sots i el reforçament del ferm del camí mitjançant l’aplicació d’una capa contínua d’aglomerat asfàltic en calent al llarg dels 7,7 km de la via.

Al municipi d’Alàs i Cerc s’emprendran obres diverses als camins d’accés a Alàs, la Bastida i Torres d’Alàs, amb una inversió total de 99.727 euros. Als termes de Coll de Nargó i Organyà, estan previstes actuacions de drenatge, millora del ferm i senyalització al camí d’accés a Montanissell des d’Organyà, amb una inversió de 45.813 euros.

Al municipi de Montferrer i Castellbò es portaran a terme dues obres. D’una banda, s’actuarà en el drenatge de cunetes i l’arranjament del paviment al camí d’accés a Sant Joan de l’Erm i, de l’altra, es col·locaran 854 metres de barrera metàl·lica de protecció al camí d’accés a Castellbò des de la carretera N-260. Les dues obres sumaran una inversió de 73.864 euros.

Pel que fa al terme de Josa i Tuixent, les obres consistiran en el sanejament i protecció de talussos al camí d’accés a l’estació d’esquí nòrdic, que suposaran un cost de 12.720 euros. Al municipi d’Oliana està prevista una inversió de 25.017 euros en l’arranjament del paviment del camí d’accés a la Valldan i a les Anoves.

Al terme de Pont de Bar es reforçarà el paviment de l’accés a Toloriu, Bar i el Querforadat, amb una inversió prevista de 49.982 euros. Al municipi de Ribera d’Urgellet s’executaran dues obres, el reforçament del ferm i la senyalització horitzontal del camí Ral d’Arfa, amb un pressupost de 48.897 euros, i la pavimentació i la millora del camí d’accés a la Coma des de Cal Ripoll fins a Cal Joan, amb una inversió de 49.988 euros. Finalment, al terme de les Valls de Valira es realitzaran obres de correcció d’assentaments i sots, reforçament de ferm i senyalització horitzontal al camí d’accés a Os de Civís des de la frontera andorrana, amb un pressupost de 47.034 euros, i el reforç del ferm del camí d’Ars, amb una inversió de 24.000 euros.

Dels 827.037 euros del pressupost total de les obres, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat en finança 450.940. Una altra partida, de 243.497 euros, anirà càrrec, de manera conjunta, dels departaments de Governació, Territori i Sostenibilitat i Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. Per la seva part, la Diputació de Lleida hi aporta 18.000 euros, mentre que els ajuntaments hi invertiran 114.600 euros.

El president del Consell Comarcal, Jesús Fierro, ha volgut destacar el fet que “gràcies a un treball conjunt de planificació entre ajuntaments, Consell, Generalitat i Diputació, ha estat possible programar totes aquestes obres i executar-les en una sola anualitat, la del 2018, de tal manera que en un termini de temps relativament breu es podrà fer un nou pas en el camí de resoldre les necessitats prioritàries de la nostra xarxa de camins”.

Mostrar formulari de contacte