Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Consell Comarcal de l’Alt Urgell s’adhereix al Manifest Descobrir per un nou model de turisme al servei del país

El Consell Comarcal de l’Alt Urgell s’adhereix al Manifest Descobrir per un nou model de turisme al servei del país

El document ja compta amb més de 2.000 signants, que reclamen un debat del sector turístic i mesures concretes per encarar el futur
Sant Romà de Valldarques (Foto: CCAU)
12/03/2021 22:15

La revista Descobrir Catalunya promou, juntament amb les principals entitats de turisme rural i agents turístics d’arreu del país, un manifest que demana un canvi urgent de model turístic aprofitant els aprenentatges que ha deixat la pandèmia. Des que es va fer públic el mes de setembre, diverses institucions s’hi han sumat, com ara el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, que va aprovar per unanimitat l'adhesió en sessió plenària.

El manifest ja compta amb més de 2.200 signants i demana que es plantegi amb urgència el debat sobre el model turístic ara que han aflorat les contradiccions d’un sistema basat en el turisme internacional de masses. Concretament, se sol·licita que s’adoptin cinc mesures molt bàsiques: aplicar criteris de sostenibilitat, promoure estratègicament el turisme de proximitat, millorar la qualitat de l’oferta turística i l’ocupació que genera, ordenar l’activitat per combatre la massificació i, finalment, crear una taula unitària de tots els agents implicats per coordinar les polítiques de turisme.

El president de l’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Sergi Parramón, ha expressat “el compromís d’aquesta institució amb el model turístic sostenible, de qualitat i de proximitat que defensa el Manifest Descobrir". I ha afegit: "Al cap i a la fi és el model pel qual estem apostant a la comarca, en consonància amb el conjunt de l’Alt Pirineu i Aran i en coordinació amb tots els agents del sector”.

De moment, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell és l'únic ens local de l'Alt Pirineu que s'ha adherit al manifest. De la resta de Catalunya, s'hi han afegit quatre consells més (els de la Conca de Barberà, el Priorat, el Bages i l’Anoia) i tan sols quatre ajuntaments (l'Esquirol, Solsona, el Cogul i Olèrdola). El Manifest íntegre es pot llegir a la pàgina web manifest.descobrir.cat, així com el llistat complet d’impulsors i adherits.

Mostrar formulari de contacte