Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Consell Comarcal de l'Alt Urgell avança tràmits del pla Impulsa Energia

El Consell Comarcal de l'Alt Urgell avança tràmits del pla Impulsa Energia

El darrer ple ordinari ha aprovat diversos punts relatius al projecte per renovar l'enllumenat públic en municipis de la comarca, amb l'ajut dels fons FEDER. Els treballs es duen a terme entre aquest any i el vinent

Enllumenat públic a la Seu d'Urgell (Foto: @jicervera)
Enllumenat públic a la Seu d'Urgell (Foto: @jicervera)
12/08/2020 14:48

El Consell Comarcal de l'Alt Urgell ha aprovat al seu darrer ple ordinari, el 30 de juliol passat, diversos punts relacionats amb el pla Impulsa Energia, amb el qual es vol fomentar l'eficiència energètica mitjançant la renovació de l'enllumenat públic als municipis alturgellencs.

La presidenta del Consell Comarcal, Josefina Lladós, remarca que el pla FEDER Impulsa Energia "és molt ambiciós i molt important per a bona part dels municipis que s'hi han adherit" perquè el seu objectiu essencial és anar substituint els punts lumínics arreu de la comarca perquè aquest sistema sigui més eficient i respectin l'actual normativa de contaminació lumínica. Lladós ha indicat que els punts aprovats en aquest darrer ple són molt tècnics, però necessaris perquè ja puguin avançar els treballs previstos per enguany i per tenir a punt els que hi ha previstos per al 2021. En aquests dos anys s'espera completar ja aquest canvi notable de l'enllumenat que des del Consell consideren que serà molt positiu pels municipis.

Entre d'altres tràmits vinculats a Impulsa Energia, a la sessió es va donar el vistiplau a una modificació en una de les subvencions previstes (que ascendeix a 708.000 euros sobre una inversió total d'1 milió), la ratificació del conveni per al període 2020-2021, la modificació dels convenis concrets amb l'Ajuntament d'Organyà (per canviar els carrers en els quals s'actuarà i per a la instal·lació elèctrica al nou polígon dels Vilansats i a la depuradora) i els projectes específics per a cada municipi, dividits en lots. Entre les partides previstes destaquen els lots destinats a la Seu d'Urgell (116.000 €), Ribera d'Urgellet (62.000), Montferrer i Castellbò (60.000), les Valls d'Aguilar (64.000), la Vansa i Fórnols (52.000) i Organyà i Josa i Tuixent, amb 38.000 cadascun. També hi ha lots concrets per a Arsèguel, Cabó, Cava i Peramola.

També es va ratificar l'acord de contractació dels plecs tècnics i administratius d'Impulsa Energia i l'adhesió a l'acord marc de l'Associació Catalana de Municipis (ACM) per als serveis i subministraments dels elements d'eficiència energètica que s'han d'implantar a l'enllumenat públic en el marc d'aquest pla. Aquest pacte preveu una aportació total de 624.000 euros. En aquest darrer punt, Compromís es va abstenir per mostrar la seva discrepància amb la línia política de la principal entitat municipalista de Catalunya.

D'altra banda, al ple del Consell es va ratificar per unanimitat diversos nomenaments de representants de l'ens comarcal en òrgans col·legiats dels quals formen part. Aquesta representació ha variat en molts casos pel recent nomenament de Josefina Lladós com a presidenta en substitució de Miquel Sala.

Mostrar formulari de contacte