Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Consell Comarcal de l'Alt Urgell contracta vuit persones a través del Programa Treball i Formació

El Consell Comarcal de l'Alt Urgell contracta vuit persones a través del Programa Treball i Formació

Les seves tasques se centraran en el manteniment de camins i el suport administratiu. L'objectiu és fomentar l'ocupació entre els col·lectius amb més dificultats d'inserció laboral

Consell Comarcal de l'Alt Urgell
Consell Comarcal de l'Alt Urgell
11/06/2024 13:15

Un total de 8 persones s’incorporaran al Consell Comarcal de l’Alt Urgell a través del programa Treball i Formació, una iniciativa del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) que té com a finalitat el foment de l’ocupació per a persones en situació d’atur. Dels contractes, que tindran un any de durada, 4 es formalitzaran el mes de juny i 4 el mes de juliol. 

El programa s’adreça especialment als col·lectius amb més dificultats d’inserció al mercat de treball per tal que adquireixin experiència en un entorn real, de tal manera que se n’afavoreixi la incorporació laboral. L'objectiu d'aquest programa és que les persones en situació d'atur i més allunyades dels llocs de feina, o bé amb més dificultats d'accedir-hi, millorin la seva ocupabilitat tot facilitant-los competències professionals mitjançant una contractació i el desenvolupament d'unes tasques professionals.

La iniciativa, impulsada i subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) amb fons rebuts del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE), també permet que les persones participants puguin tenir un acompanyament específic adaptat a les seves característiques i necessitats. 

Tasques laborals

Les persones que el Consell Comarcal de l'Alt Urgell ha contractat i s’incorporaran aquest mes de juny en el marc del programa Treball i Formació desenvoluparan tasques en destinades al suport administratiu, d’administració electrònica i d’arxiu als centres de treball de la seu del Consell, del Centre Empresarial i Tecnològic de l’Alt Pirineu (CETAP) i de l’Arxiu Comarcal. Els altres treballadors que començaran al juliol estaran integrats a la brigada forestal per al manteniment de camins a peu de la comarca.

Col·lectius beneficiats

El Programa Treball i Formació atén diversos grups, segons els perfils de les persones que en poden ser beneficiàries. En el cas del Consell Comarcal alturgellenc, 3 dels nous treballadors s’han contractat a través del col·lectiu MG52, de persones de 52 anys o més que estan en situació d’atur i inscrites com a demandants d’ocupació no ocupades.

Un altre dels contractes s’ha fet per mitjà del col·lectiu DONA, per a dones que es troben en situació d’atur i inscrites com a demandants d’ocupació no ocupades. Les 4 persones restants s’han destinat als col·lectius PANP I PRGC de persones en risc de caure en situació d’atur de llarga durada i que no són perceptores de prestació per desocupació i perceptors de la renda garantida respectivament.

Mostrar formulari de contacte