Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Consell Comarcal de l'Alt Urgell dóna suport unànime a les vegueries

El Consell Comarcal de l'Alt Urgell dóna suport unànime a les vegueries

L'ens advoca pel debat parlamentari i l'aprovació de la Llei d'Organització Veguerial de Catalunya L'acord es trametrà a la resta de Consells Comarcals de l'Alt Pirineu i Aran, al Govern de la Generalitat i als grups parlamentaris
Ple del Consell Comarcal
31/12/2009 10:45

La Junta de Portaveus del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, reunida en sessió extraordinària en data 31 de desembre de 2009, ha acordat de manera unànime donar el seu suport a la nova divisió administrativa de Catalunya en vegueries. L'ens alturgellenc advoca "pel debat parlamentari i l'aprovació de la Llei de l'Organització Veguerial de Catalunya presentada per la Conselleria de Governació".

Segons indica en un comunicat, "trenta anys d’exercici ple de la democràcia fonamenten amb escreix que el nostre país tingui la seva pròpia divisió administrativa, fet que des de la comarca de l’Alt Urgell es contempla com a imprescindible per aconseguir el desitjat i necessari reequilibri territorial de Catalunya, tal com contempla l'Estatut".

Des de la comarca de l’Alt Urgell també es manifesta "el desig de solidaritat amb els altres municipis i les comarques de l'Alt Pirineu i, amb tot el respecte que calgui per a la seva pròpia autonomia, amb el territori d'Aran".  I se subratlla: "Junts podem impulsar més fàcilment els ambiciosos projectes globals de futur que necessita aquesta part tan important del Pirineu català".

L'acord es traslladarà al proper ple del Consell Comarcal de l’Alt Urgell per a la seva ratificació. El document també haurà de ser aprovat pel Consell d’Alcaldes i es trametrà a la resta dels Consells Comarcals que conformen la futura vegueria de l’Alt Pirineu i Aran, al govern de la Generalitat de Catalunya i als grups parlamentaris.

Mostrar formulari de contacte