Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Consell Comarcal de l'Alt Urgell dóna suport a la consulta sobre la independència

El Consell Comarcal de l'Alt Urgell dóna suport a la consulta sobre la independència

La moció es va aprovar per unanimitat, amb només dues abstencions El ple alturgellenc ratifica diversos convenis i declara tres esglésies del Querforadat i Ansovell com a Béns Culturals d’Interès Local

Ple del Consell Comarcal
Ple del Consell Comarcal
09/04/2010 14:10

El ple del Consell Comarcal de l’Alt Urgell ha aprovat aquest dijous una moció de suport a les consultes populars sobre la independència de Catalunya que es faran a la comarca el pròxim 25 d’abril. La proposta es va acordar per unanimitat, ja que hi van donar suport, a mà alçada, 14 dels consellers comarcals. Només dos es van abstenir.

D’aquesta manera, el Consell Comarcal se suma a la llista d’institucions de l’Alt Urgell que avalen les votacions, tot i que la moció especifica que “restarà al marge del procés”. Entre els punts que es van exposar per donar suport a al referèndum se’n va destacar “que no representa cap conflictivitat social i fomenta la participació ciutadana”.

A l’Alt Urgell també s'ha aprovat mocions i acords de suport a la consulta als ajuntaments de la Seu d’Urgell, Ribera d’Urgellet, Organyà, Valls de Valira i Oliana.

Balanç del plenari


D’altra banda, el Ple del Consell Comarcal ha aprovat aquest dijous la pròrroga del conveni amb l’Ajuntament de la Seu per al servei d’assessorament jurídic als ajuntaments de la comarca, punt que va comptar amb l’abstenció del PSC-Progrés, ja que considera que l’atenció és només telefònica i que caldria adequar l’import a l’ús de cada ajuntament, ja que en alguns casos es paga molt pel servei que se n’obté. D’altra banda, el PSC-Progrés també va abstenir-se en l’aprovació d’unes bases per a la contractació d’una operació de tresoreria.

A més a més, el plenari va incloure un conveni amb el departament de Medi Ambient per a l’Oficina Local d’Habitatge 2010 i un altre per a la gestió de l’Oficina Jove, que obtindrà més diners provinents de l’Ajuntament i del Consell Comarcal. Alhora, es va donar el vistiplau a un acord amb l’Associació Coordinació Rural de Catalunya per a l’extensió del Servei de Voluntariat Europeu a la comarca i es va prorrogar el conveni amb l’Associació ASPID per a la inserció laboral de persones amb discapacitats.

En l’àmbit de patrimoni cultural, el Consell va donar llum verd a la declaració com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) de l’església de Sant Genís del Querforadat, l’església de Sant Martí d’Ansovell Vell i l’església de Sant Martí d’Ansovell. El PSC-Progrés va sol.licitar, amb motiu de les declaracions, estudiar la possibilitat de difondre el patrimoni alturgellenc en un catàleg. El president del Consell, Jesús Fierro, va anunciar que s’estudiarà aquesta possibilitat, tot i que també va remarcar que la majoria de temples romànics estan inclosos a la Via Romànica, “de la qual ja se’n fa promoció”.

Per últim, el Consell va aprovar un conveni amb l’Institut Cartogràfic de Catalunya per a la tramesa d’informació sobre camins, ja que s’està elaborant un mapa a escala 1: 25.000, que servirà per millorar la cartografia comarcal.

Mostrar formulari de contacte