Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Consell Comarcal de l'Alt Urgell edita 'Contes d'arreu del món'

El Consell Comarcal de l'Alt Urgell edita 'Contes d'arreu del món'

La publicació s'ha repartit gratuïtament a tots els alumnes de primària de la comarca Els contes han estat aportats per persones nouvingudes a l'Alt Urgell
Contes d'arreu del món - Publicació
23/04/2009 12:16

Per quart any consecutiu, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell ha editat la publicació Contes d’arreu del món, que en aquesta ocasió aplega cinc contes tradicionals de Portugal, Colòmbia, Perú, Moldàvia, el Magrib i Catalunya. Se n’ha fet un tiratge de 1.200 exemples que avui, amb motiu de la Diada de Sant Jordi, es distribueixen gratuïtament a tots els alumnes de primària de les escoles de la comarca.

Els contes han estat aportats per persones nouvingudes a l’Alt Urgell. Així, la portuguesa Victória Dos Santos, resident a la Seu d’Urgell, ha transmès la narració Maria, la noia dels somnis; Carlos Arturo Nossa, també de la Seu, hi ha contribuït amb el conte colombià La granoteta passejadora; Edilene Dias, peruana resident a Organyà, ha aportat La llegenda de Vitória-régia; Souad El Hamdami, d’Oliana, el conte magrebí La filla del carboner; i Elena Grosu, també d’Oliana, el conte moldau La bosseta amb les dues monedes. Pel que fa al conte de Catalunya, es tracta d’Els Minarions d’Organyà, narració inventada per Sara Torner, d’Organyà.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és que els nens i les nenes de l’Alt Urgell coneguin la cultura popular dels països de procedència de la població immigrada. Alhora, es vol contribuir a incentivar la integració dels nouvinguts a la societat alturgellenca. Amb anterioritat a la publicació dels contes, les diverses narracions van ser explicades per les mateixes persones en sessions que van tenir lloc, per Setmana Santa, a les biblioteques de la Seu i Oliana i a l’Ajuntament d’Organyà

Per a l’edició dels contes, promoguda pel Pla de Ciutadania i Immigració del Consell Comarcal, s’ha comptat amb el suport de la Secretaria per a la Immigració de la Generalitat, la Secretaria d’Estat d’Immigració i Emigració i el Pla Educatiu d’Entorn de la Seu d’Urgell.