Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Consell Comarcal de l'Alt Urgell es constituïrà el dia 11 vinent

El Consell Comarcal de l'Alt Urgell es constituïrà el dia 11 vinent

La setmana que ve també es posaran en marxa els altres consells pendents i la Diputació de Lleida, un cop rebutjats els últims recursos presentats per CiU contra les llistes blanques
Consell Comarcal de l'Alt Urgell
01/08/2007 16:42

El Consell Comarcal de l’Alt Urgell es constituïrà finalment aquesta setmana que ve, juntament amb d’altres consells comarcals. La sessió plenària es farà el dissabte dia 11, a les 10 del matí.

El tribunal superior va desestimar ahir els últims recursos presentats per CiU contra les denominades llistes blanques vinculades al PSC i Esquerra. Això obre la porta a què es posin en marxa finalment les institucions que encara no ho han fet, com és el cas del Consell de l’Alt Urgell.
Recordem que, tal i va avançar aquest mes passat RàdioSeu, l’ens comarcal el presidirà Jesús Fierro. Prendrà el relleu del fins ara president, Ventura Roca, que ara tindrà una vicepresidència. CiU governarà mitjançant un pacte amb Esquerra. Per aquest partit, l'alcalde d'Arsèguel, Antoni Casanovas, tindrà el càrrec de Vicepresident primer.

Aquest pacte també es produeix al Pallars Jussà, on el president serà Xavier Pont. A la Cerdanya, CiU compartirà la presidència amb l’únic conseller del PSC. Mentrestant, al Pallars Sobirà el president serà el socialista Vicenç Mitjana, amb el suport d’Esquerra i Iniciativa. Finalment, a l’Alta Ribagorça governa l’independent Joan Perelada i a l’Aran ja ha estat escollit Paco Boya, d’Unitat d’Aran. Tots dos estan vinculats al PSC.

Aquesta setmana vinent també es constituïrà la Diputació de Lleida, l’única que encara no ho ha fet. El nou president provincial serà el republicà Jaume Gilabert, mitjançant un pacte amb el PSC.

La Diputació es reuneix aquest migdia per decidir el dia i l’hora en què es farà la sessió de constitució. L’acord entre socialistes i Esquerra farà que Convergència es quedi a l’oposició de la Diputació per primera vegada en vint anys. Recordem que el representant de l’Alt Urgell a l’ens serà l’alcalde de Ribera d’Urgellet, Antoni Capdevila.

Mostrar formulari de contacte