Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Consell Comarcal de l'Alt Urgell ha aprovat el nou cartipàs de govern

El Consell Comarcal de l'Alt Urgell ha aprovat el nou cartipàs de govern

Les àrees temàtiques les dirigiran els vicepresidents Antoni Casanoves, Ventura Roca, Ramon Fierro i Benito Fité El grup del PSC-Progrés Municipal va qüestionar durant el ple extraordinari la contractació d'assessors
Foto oficial del Consell Comarcal
24/08/2007 11:37

El Consell Comarcal de l’Alt Urgell, en el ple extraordinari celebrat ahir al vespre, va aprovar l’estructura organitzativa de la corporació. Durant la sessió plenària, el president del Consell, Jesús Fierro, va donar compte del nomenament dels quatre vicepresidents, que són, per aquest ordre: Antoni Casanovas (ERC), Ventura Roca (CiU), Ramon Fierro (CiU) i Benito Fité (CiU). Tres d’aquests vicepresidents estaran al front de cadascuna de les tres comissions informatives, les quals coincideixen amb les àrees de gestió en què s’estructura a partir d’ara el funcionament intern del Consell Comarcal.

Així, l’alcalde d’Arsèguel, Antoni Casanovas, en tant que vicepresident primer, presidirà l’àrea de Governació, Finances i Cooperació Municipal. L’àrea de Promoció i Serveis al Territori la presidirà l’alcalde de Montferrer i Castellbò, Ramon Fierro. Aquest àrea inclou Infraestructures i Medi Ambient; Dinamització Econòmica; Turisme, Comerç i Consum; Cultura i Esports. Finalment, l’àrea d’Atenció a les Persones estarà presidida per l’alcalde de Coll de Nargó, Benito Fité, i inclourà Acció Social, Educació, Sanitat, Joventut i Polítiques d’Igualtat.

D’acord amb la representació del diversos grups polítics en el si del Consell Comarcal, cadascuna de les comissions informatives estarà formada per tres consellers de Convergència i Unió, dos del PSC-Progrés Municipal, un d’ERC-Acord Municipal i un del Partit Popular. D’altra banda, la Comissió de Govern estarà formada pel vicepresident, els quatre vicepresidents, un representant del PSC-Progrés Municipal i un altre del PP. El plenari va ratificar també Pere Porta com a gerent de la corporació.

En paraules de Jesús Fierro, “aquesta nova organització en tres grans àrees respon a la voluntat d’una major operativitat d’aquesta institució, no només a nivell intern sinó també de cara als ciutadans”.

El principal grup a l'oposició, el PSC-Progrés Municipal, va qualificar el ple de 'tràmit', tot i que va destacar el seu vot en contra de la contractació de nous assessors. Segons va manifestar el portaveu del grup socialista, Òscar Ordeig, "la presència d'aquests càrrecs no es correspon amb les necessitats de l'ens, que podria invertir els diners destinats als seus sous en d'altres prioritats socials a la comarca".

Mostrar formulari de contacte