Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Consell Comarcal de l'Alt Urgell licita el condicionament de l'edifici de serveis

El Consell Comarcal de l'Alt Urgell licita el condicionament de l'edifici de serveis

El 70% del cost dels treballs l'assumirà la Generalitat, que actualment hi allotja l'IDAPA i l'agència Acció. A les plantes disponibles s'hi ubicarà oficines de serveis tècnics i un espai de 'cowork' per a treballadors de l'administració

Edifici de serveis del Consell Comarcal de l'Alt Urgel (Google Maps)
Edifici de serveis del Consell Comarcal de l'Alt Urgel (Google Maps)
02/02/2021 10:50

El Consell Comarcal de l'Alt Urgell ha tret a licitació el projecte de condicionament de l'edifici annex de serveis de la Generalitat, ubicat entre la seu de l'ens comarcal i el carrer del Bisbe Guitart. La remodelació té un pressupost de 514.000 euros i d'aquesta quantitat el 70% la finançarà el Govern català, després que es va demanar una subvenció d'uns 356.000 euros al Pla Únic d'Obres i Serveis per als treballs a la primera i la segona planta. De la seva part, el Consell hi aportarà 157.000 euros, de fons propis, per habilitar la tercera planta, tot aprofitant que enguany els ens locals poden fer ús dels romanents de tresoreria.

El bloc es va estrenar ara fa poc més d'una dècada, amb l'objectiu d'albergar-hi dependències de la Generalitat, amb connexió directa amb les oficines comarcals. Tot i això, actualment encara estan pendents d'habilitar les plantes 1, 2 i 3. La presidenta del Consell Comarcal, Josefina Lladós, ha explicat a RàdioSeu que ara es vol reformular el funcionament d'aquesta instal·lació, una necessitat que s'ha valorat especialment arran de l'inici de la pandèmia.

Entre d'altres serveis, a les plantes disponibles s'hi ubicarà l'oficina del secretari municipal -que comparteixen un conjunt d'ajuntaments- i també alguns serveis tècnics. A més a més, com a novetat, s'hi habilitarà un espai de 'cowork' per a treballadors de l'administració de la Generalitat. El termini de les obres és d'uns set mesos, per la qual cosa el Consell confia que ja estiguin enllestides cap al final d'aquest any 2021.

La pandèmia de la COVID-19 també ha fet que es replantegi el projecte inicial, especialment pel que fa a la cerca d'espais més oberts i il·luminats, la distància entre cada treballador i la possibilitat de comunicació entre ells. Per exemple, en lloc d'envans opacs se n'instal·larà de transparents. Alhora, s'ha tingut en compte l'actual ubicació de serveis del Consell. Per tot plegat, Josefina Lladós creu que l'adequació de l'edifici annex era "inajornable" i per això es farà efectiva enguany.

Actualment l'edifici de serveis ja acull, a la planta baixa, les oficines de l'Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Aran (IDAPA) i l'Agència per a la Competitivitat de l'Empresa (Acció).

Mostrar formulari de contacte