Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Consell Comarcal de l'Alt Urgell proposa conèixer Sant Serni de Tavèrnoles

El Consell Comarcal de l'Alt Urgell proposa conèixer Sant Serni de Tavèrnoles

La caminada també inclou una visita a l'església de Sant Esteve del Pont Els programa 'Els dimecres coneixem l'Alt Urgell' continuarà amb sortides a Calbinyà, a la farinera de Montferrer i al Pont de Bar vell-Pont d'Arsèguel

Sant Serni de Tavèrnoles
Sant Serni de Tavèrnoles
09/08/2011 09:57

El Consell Comarcal de l'Alt Urgell continua aquest dimecres, 10 d'agost, amb la proposta 'Els dimecres coneixem l'Alt Urgell'. El programa preveu una ruta a peu fins a Sant Serni de Tavèrnoles, a Anserall (Valls de Valira). La caminada inclou també una visita a l'església romànica de Sant Esteve del Pont, temple enrunat que durant l'edat mitjana va donar servei a un nucli de població pròxim a la Seu.

Pel que fa a l'església de Sant Serni de Tavèrnoles, el seu origen se situa en l'època visigòtica, entre els segles VI i VIII. Tanmateix, el monument és el que queda d’un gran monestir que va tenir la seva màxima esplendor en els segles XI i XII i que va començar la seva decadència, tant patrimonial com monàstica, al segle XIV, quan les dependències van ser abandonades i espoliades.

D'altra banda, l’any 1936, imatges i retaules van ser cremats pel comitè revolucionari d’Anserall. Dels anys 1971 al 1974, l’arquitecte Francesc Pons Sorolla va restaurar les restes arquitectòniques. Posteriorment s'hi van col.locar les imatges del Sant Crist, Marededéu i Sant Serni, obres de l’artesà andorrà Sergi Mas.

L’església és un edifici grandiós i d’extraordinària singularitat, de planta basilical de tres naus separades per pilars. A l’absis central s'hi obren tres absidioles i la del mig queda dividida amb unes altres tres absidioles petites. El claustre estava situat al sud de l’església, de planta rectangular o poligonal, i se'n conserven els capitells en diversos museus nacionals i estrangers

Inscripcions

El programa de 'Els dimecres coneixem l'Alt Urgell' es perllongarà fins al 31 d'agost. També estan previstes sortides a Calbinyà i a la farinera de Montferrer, a més del recorregut d'un tram del camí de Sant Jaume.

Per participar en les rutes cal fer la reserva a l'Espai Ermengol de la Seu d'Urgell (telèfon 973 35 15 11) o bé a Turisme del Consell Comarcal de l'Alt Urgell (telèfon 973 35 31 12). Les places són limitades. El preu de la sortida és de 5 euros per persona, tot i que els menors de 12 anys hi poden participar de forma gratuïta.

Totes les caminades són de nivell fàcil i aptes per a totes les edats. No obstant, es demana un mínim d'equipament i de preparació per dur-les a terme sense perjudicar la resta del grup.

Informació sobre l'església de Sant Serni de Tavèrnoles: Catalunya Romànica (VI) Centre d’estudis Sant Sadurní de Tavèrnoles-Anserall

Mostrar formulari de contacte