Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Consell Comarcal de l'Alt Urgell remarca que l'informe de la Sindicatura inclou "observacions i recomanacions" i no invalida els seus comptes

El Consell Comarcal de l'Alt Urgell remarca que l'informe de la Sindicatura inclou "observacions i recomanacions" i no invalida els seus comptes

Sobre la fiscalització del pressupost de 2019, l'ens comarcal assegura que s'hi argumenta els procediments adoptats i que l'òrgan de comptes "certifica el correcte funcionament de la immensa majoria" de les gestions fetes aquell any
Consell Comarcal de l'Alt Urgell
11/11/2022 18:50

El Consell Comarcal de l'Alt Urgell ha publicat aquest divendres un comunicat en què afirma que l'informe de la Sindicatura de Comptes en què es fiscalitza l'exercici 2019 de l'ens comarcal "corresponen a observacions i recomanacions que els redactors de l’informe fan constar al final del mateix per tal de millorar l’eficiència en la gestió de la institució". Per tant, puntualitzen, "els esmentats punts en cap cas no han estat objecte de desqualificació jurídica, de la mateixa manera com tampoc no es posa en dubte la correcta administració del Consell Comarcal".

Després que aquesta setmana han transcendit aquestes informacions, a les quals ha tingut accés l'ACN, des del Consell han assegurat que aquestes "obvien una part important de l’informe, com és el corresponent a les al·legacions que en el seu dia hi va presentar el Consell Comarcal, les quals puntualitzen i aclareixen els motius d’alguns errors detectats". Així per exemple, quant a l’encàrrec de gestió dels menjadors escolars i de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) de Montferrer a l’empresa pública IAUSA, els serveis jurídics del Consell Comarcal consideren que "és un encàrrec a mitjans propis, atès que IAUSA es 100% de capital comarcal i les decisions han esta aprovades pel ple en funcions de Junta General de la societat".

En algunes de les altres observacions plantejades per la Sindicatura de Comptes, el Consell Comarcal argumenta també els motius dels procediments adoptats, com és el cas de la bestreta per a la decantadora de fangs de l’EDAR o determinats contractes menors, entre altres.

De l’informe, de 60 pàgines, el Consell alturgellenc també n'ha volgut subratllar que "la Sindicatura de Comptes certifica el correcte funcionament de la immensa majoria dels procediments administratius que va portar a terme el Consell Comarcal de l’Alt Urgell en l’exercici de l’any 2019" i que "destaca especialment el compliment de la normativa de transparència amb la publicació a la web de la institució de tota la informació que estableix la llei".

L'ens ha avançat que "en compliment de la legalitat vigent, es donarà compte de l’informe de la Sindicatura de Comptes en el proper ple ordinari del Consell Comarcal". I hi afegeixen que "l’administració del Consell Comarcal treballa sempre recollint les recomanacions dels organismes públics de control per tal de millorar la seva qualitat, transparència i excel·lència en la prestació i gestió dels serveis que té encomanats".

En conclusió, el Consell Comarcal es compromet "a complir les recomanacions exposades a l’informe de la Sindicatura de Comptes corresponent a l’exercici 2019, alhora que posa de manifest que algunes d’elles ja s’han vingut aplicant en els exercicis posteriors". En tots els casos, matisa, "es tracta d’errors puntuals detectats en el marc d’una gestió dels serveis i els fons públics que el Consell Comarcal porta a terme de manera satisfactòria, tal com subratlla el mateix informe de fiscalització".

Mostrar formulari de contacte