Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Consell Comarcal del Pallars Jussà aprova un pressupost de 14,2 MEUR per al 2022

El Consell Comarcal del Pallars Jussà aprova un pressupost de 14,2 MEUR per al 2022

Els comptes augmenten un 2,2 per cent en relació amb el 2021 i hi destaquen les partides destinades a inversions, que sumen un total de 4,35 milions
Ple del Consell Comarcal del Pallars Jussà (Foto: CC Pallars Jussà)
29/12/2021 14:30

El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha aprovat aquest dimarts un pressupost per al 2022 de 14,2 milions d’euros. Els comptes augmenten un 2,2 per cent en relació amb el 2021 i hi destaquen les partides destinades a inversions, que sumen un total de 4,35 milions, una xifra que suposa més del 30 per cent de total.

El vicepresident del Consell Comarcal, Toni Millet, ha destacat que malgrat la situació de pandèmia, "s’ha mantingut la qualitat dels serveis i l'ens continua sent el que més diners inverteix per habitant, tal com va passar ja el 2021". Millet especifica que aquest any el Pallars Jussà, 36a comarca en nombre de població de les 41 de Catalunya, "ha tingut el 20è major pressupost del país en xifres absolutes i el de major inversió per habitant en equipaments i serveis".

Entre les noves inversions per al 2022 destaquen les que es plantegen en l’àmbit del foment del reciclatge i les millores en gestió de residus, finançades entre l’Agència de Residus de Catalunya i els fons Next Generation. També amb aquests fons europeus es proposa una acció per a la revitalització dels eixos comercials per un import de 611.374 euros. Una partida de 315.000 euros es destinarà a millores d’eficiència energètica en edificis comarcals de serveis, com són l’Epicentre o la seu del propi Consell. A més, està prevista l'adequació d’un nou espai de l'ens comarcal per a l’atenció ciutadana a la Pobla de Segur.

Així mateix, el pressupost preveu una important dotació econòmica per a serveis com la gestió del transport i menjadors escolars, els serveis socials i d’atenció a les persones, els serveis tècnics i d’atenció als ajuntaments o els de dinamització econòmica, l’Oficina Jove - que gestiona programes formatius per a l’ocupació- i l’Oficina Comarcal de Turisme i Centre de Visitants del Geoparc, entre altres.

Mostrar formulari de contacte