Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Consell Comarcal del Pallars Jussà desenvoluparà un projecte d'arrelament de l'ACM

El Consell Comarcal del Pallars Jussà desenvoluparà un projecte d'arrelament de l'ACM

L'ens vol crear nous serveis per a persones dependents i contractar empleats amb discapacitat i risc d'exclusió. Les altres dues propostes seleccionades per l'Associació de Municipis són les dels ajuntaments de Rocafort de Queralt i la Cellera de Ter
Una usuària dels serveis socials de Tremp conversa amb la seva assistent personal (Foto: ACN)
17/05/2021 19:20

El Consell Comarcal del Pallars Jussà liderarà una de les tres iniciatives pilot del 'Projecte d'Arrelament al Territori' de l'Associació Catalana de Municipis, a través de la Fundació Transparència i Bon Govern Local (FTBG), segons ha informat l'entitat en un comunicat. Es tracta d'un projecte que vol ajudar a desenvolupar serveis a la ciutadania i combatre el despoblament rural. L'FTGB finançarà la meitat de cadascuna de les tres propostes escollides, amb un pressupost total de 70.000 euros.

L'ens comarcal pallarès, amb un cofinançament de 20.000 euros, durà a terme el projecte 'Oportunitats per a les persones, impuls al territori'. La iniciativa preveu crear nous serveis de vida independent de les persones amb necessitats de suport a la comarca, mitjançant la contractació de persones amb discapacitat i risc d'exclusió residencial.

El president de l'ACM, Lluís Soler, ha dit a la presentació que "cal treballar per aconseguir una Catalunya que progressi a una única velocitat" i ha afirmat que, per fer-ho, "cal posar l'agenda rural al centre de les prioritats del país".

D'entre els tres escollits, el projecte guanyador ha estat el presentat per l'Ajuntament de Rocafort de Queralt (Conca de Barberà), que rebrà el màxim cofinançament: 30.000 euros. 'Repoblem Rocafort de Queralt' vol rehabilitar habitatges del municipi per generar oportunitats entre els joves, potenciar la sostenibilitat i generar ocupació. Es realitzarà a través del cohabitatge, amb una comunitat d'habitatges independents agrupada en un espai compartit.

El tercer projecte triat, amb el mateix cofinançament que el del Pallars Jussà (20.000 €) serà el de la Cellera de Ter (Selva), que s'anomena 'Creació d'una cooperativa d'habitatge deslocalitzada i d'una comunitat local de producció d'energia fotovoltaica'. El municipi selvatà preveu establir sis "unitats de convivència" amb per ajudar a arrelar habitants, integrar iniciatives públiques i privades i estimular l'economia local.

Mostrar formulari de contacte