Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Consell Comarcal del Pallars Jussà promou el primer Ateneu Cooperatiu de la demarcació de Lleida

El Consell Comarcal del Pallars Jussà promou el primer Ateneu Cooperatiu de la demarcació de Lleida

La consellera de Treball, Afers Socials i Famíila, Dolors Bassa, assegura que aquest nou espai afavorirà la creació d'empreses d'economia social i cooperativa
Presentació de l'Ateneu Cooperatiu (Foto: ACN)
27/03/2017 17:50

El Consell Comarcal del Pallars Jussà és l'encarregat de promoure el primer Ateneu Cooperatiu de la demarcació de Lleida, amb l'agrupació de la resta de consells comarcals de l'Alt Pirineu i el Conselh Generau. La consellera de Treball, Afers Socials i Família, Dolors Bassa, ha estat l'encarregada de presentar aquest divendres el nou espai, afirmant que ''afavorirà la creació d'empreses d'economia social i cooperativa''.

L'Ateneu té el repte de crear 10 noves cooperatives d'economia social a les comarques de l'Alt Pirineu i Aran. El projecte, tot i que no comptarà amb un lloc físic, sí disposarà d'un tècnic que es desplaçarà pels diferents punts del territori per donar suport a persones o entitats que formin part de la xarxa. El territori pirinenc compta actualment amb 36 cooperatives. La Generalitat ha destinat 215.000 euros a la iniciativa.

Bassa incideix en el fet que el nou espai "enfortirà la viabilitat i sostenibilitat dels projectes i experiències existents per millorar l'ocupació i el desenvolupament del territori''. Així mateix, el centre treballarà per transformar associacions i empreses en cooperatives i societats laborals, i promocionarà la fórmula cooperativa i de les SAL per a la continuïtat de negocis i entitats que estan a prop de tancar portes.

El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constante Aranda, remarca que l'únic ateneu liderat per un Consell Comacal és el de l'Alt Pirineu. "L'important és que els beneficiaris en siguin les empreses i el territori", assenyala.

Mostrar formulari de contacte