Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Consell Comarcal del Pallars Sobirà i l'Ajuntament de Sort s'uneixen per reactivar la comarca

El Consell Comarcal del Pallars Sobirà i l'Ajuntament de Sort s'uneixen per reactivar la comarca

Ambdues institucions posen en marxa el projecte Sobirà 20-30, que fusiona els seus plans estratègics. La prioritat és atraure població i inversions i redefinir tant el model turístic com l'economia local en general
Sort (ACN / arxiu)
13/01/2021 17:55

El Consell Comarcal del Pallars Sobirà i l'Ajuntament de Sort s'han unit per reactivar l'economia de la comarca a través del projecte Sobirà 20-30, resultat de la unió entre el Pla Estratègic de l'Ajuntament de Sort i el Pla de Reactivació Socioeconòmica Covid-19 del Consell Comarcal.

Aquesta setmana s'ha donat el tret de sortida al projecte amb un procés de participació ciutadana. L'enquesta, que ha de permetre fer una diagnosi de la situació de la comarca i les demandes dels seus habitants, es pot omplir des d'internet. Un equip de tècnics també facilita fer-la al carrer. Es treballa per poder definir tres o quatre projectes per tirar endavant i afavorir la reactivació econòmica local.

Els objectius de Sobirà 20-30 inclouen l'atracció de població i talent, la diversificació econòmica i l'adaptació del sector turístic a l'escenari postpandèmia. El president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carles Isus, ha explicat a l'ACN que volem involucrar tots els sectors econòmics de la comarca en la definició dels projectes a realitzar, com també tots els Ajuntaments per aconseguir el consens comarcal.

El projecte Sobirà 20-30 ja estava previst tirar-lo endavant, però la pandèmia l'ha accelerat. Ara, el que caldrà veure és com ha afectat als diferents sectors econòmics de la comarca i com encaren el futur.

L'alcalde de Sort, Raimon Monterde, ha dit que s'han de concretar els projectes que cal dur a terme els propers deu anys, amb el màxim consens possible. Aquesta concreció i buscar el finançament necessari per començar a tirar-los endavant s'hauria de fer durant aquest primer any de desenvolupament. Monterde hi ha afegit que "no han de ser projectes rígids" i que la prioritat és que s'adaptin a les necessitats del territori en funció de la realitat que està vivint.

Pel que fa al finançament necessari per tirar endavant aquests projectes, s'estudiaran diferents vies en funció de cada proposta. Així, es vol alternar idees amb capital públic, privat o bé mixt (publicoprivat).

Mostrar formulari de contacte