Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Consell Comarcal demanarà al nou Govern una solució al refugi d'animals

El Consell Comarcal demanarà al nou Govern una solució al refugi d'animals

Fierro continua criticant la manca de recursos per fer complir la llei que prohibeix el sacrifici L'ens plantejarà la qüestió tan bon punt es conegui el nou interlocutor a la Generalitat
Refugi d'Animals
29/12/2010 11:39

Una solució viable per al Refugi Supracomarcal d'Animals. Aquesta és una de les primeres demandes que el Consell Comarcal de l'Alt Urgell, a través del consorci Augema, trametrà al nou Govern de la Generalitat de Catalunya.

L'ens comarcal recorda que els problemes de finançament de la gossera -que també dóna servei a la Cerdanya- encara no s'han solucionat i esperen que l'executiu aporti alguna solució. La darrera assemblea d'Augema ha plantejat la necessitat de posar la qüestió sobre la taula tan bon punt es conegui qui n'és el responsable en el nou govern. El president del Consell Comarcal, Jesús Fierro, assegura que actualment la canera suposa un cost inassumible per als ajuntaments, per l'incremet d'animals abandonats.

En aquest sentit, Fierro continua criticant que tots els grups parlamentaris aprovessin una llei que prohibeix el sacrifici d'animals abandonats, però que en canvi des de les administracions superiors no es doti els municipis i comarques dels recursos necessaris per fer-la complir.

El Consell Comarcal i Augema han aparcat la qüestió durant aquesta tardor en previsió dels canvis que hi ha hagut al Govern. Cal recordar que el nou executiu ha suprimit la conselleria de Medi Ambient i Habitatge. Des d'ara aquest àmbit es gestionarà des del departament de Territori i Sostenibilitat, encapçalat pel fins ara alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder. Tanmateix, les qüestions relatives a medi natural es gestionaran des del departament d'Agricultura, que assumeix el lleidatà Josep Maria Pelegrí.

Mostrar formulari de contacte