Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Consell Comarcal i l'Ajuntament de Coll de Nargó organitzen una xerrada sobre la via medieval de Sant Jaume

El Consell Comarcal i l'Ajuntament de Coll de Nargó organitzen una xerrada sobre la via medieval de Sant Jaume

El proper dissabte dia 25 de juliol, coincidint amb la festivitat de Sant Jaume i la Festa Major de Coll de Nargó, el Consell Comarcal i el Consistori nargoní organitzen una xerrada sobre la incidència que tingué a la comarca de l’Alt Urgell l’anomenat Camí de Sant Jaume en època medieval.

Camí de Sant Jaume
Camí de Sant Jaume
21/07/2009 10:33

La xerrada, que tindrà lloc a l’Oficina de Turisme de Coll de Nargó a les 17.00 hores, s’inscriu dins dels actes d’animació al voltant de l’exposició itinerant “Europa Romànica”, organitzada pel Consorci Alt Urgell XXI i serà pronunciada per l’historiador urgellenc Carles Gascón.

Durant els segles medievals, els territoris que conformen la comarca de l’Alt Urgell van tenir una certa importància, dins de l’àmbit català, pel que fa al trànsit de peregrins camí de la tomba de Sant Jaume de Galícia. Personatges de la categoria històrica d’Arnau Mir de Tost i el propi sant Ermengol van emprendre el camí d’occident per adorar la tomba de l’apòstol. Precisament, el bisbe urgellenc és recordat pel seu foment de la construcció de ponts i camins, que facilitarien molt el trànsit dels peregrins camí dels grans santuaris de la cristiandat.

Tot i que la incidència del Camí de Sant Jaume a Catalunya fou menor que als grans regnes occidentals de la Península Ibèrica, és un fet provat que pels camins catalans també circularen nombrosos peregrins camí de Galícia, particularment d’aquells arribats de la Provença i del nord d’Itàlia. Recentment, el Departament d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat ha declarat el Camí de Sant Jaume segons la categoria de Ruta Nacional de Catalunya, i ha iniciat diversos projectes d’adequació i de senyalització d’aquests camins, particularment de l’eix Montserrat-Alcarràs, un dels més transitats durant la baixa edat mitjana.

Mostrar formulari de contacte