Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Consell Comarcal incrementa en un 20% la dotació dels serveis socials per al 2008

El Consell Comarcal incrementa en un 20% la dotació dels serveis socials per al 2008

L’ens alturgellenc ha signat un conveni d’una durada de quatre anys amb el departament d’Acció Social i Ciutadania

Ple extraordinari del Consell Comarcal
Ple extraordinari del Consell Comarcal
01/08/2008 11:20

El Consell Comarcal incrementarà un 20% la partida econòmica que destinarà als serveis socials l’any que ve. La signatura d’un contracte programa per quatre anys - enlloc d’un conveni anual- amb el departament d’Acció Social i Ciutadania ha assegurat més recursos i més capacitat de planificació a la institució comarcal.

El conveni, que es va signar aquest divendres passat a Lleida amb la presència de la consellera Carme Capdevila i del president del Consell Comarcal, Jesús Fierro, preveu per a aquest any 2008 una aportació de 825.828 euros per al finançament de tot un conjunt de programes d’acció social: serveis socials d’atenció primària, transport adaptat, atenció especialitzada a la gent gran amb dependència, atenció a la infància i l’adolescència, les famílies monoparentals, violència de gènere i la integració de les persones immigrants.

Fins ara, el marc legal que determinava la col•laboració del departament amb ajuntaments i consells comarcals s’establia per mitjà de convenis anuals. La nova fórmula de contracte-programa per quatre anys, reclamada des de fa temps pels consells comarcals, comportarà “unes millores importants pel que fa a la capacitat de planificació”, en paraules del conseller comarcal de Serveis Socials, Josep Maria Cequiel, que va fer una extensa exposició de la situació de l’àrea de serveis socials en el ple d’ahir del Consell Comarcal.

A partir d’ara, la Generalitat i els ens locals acordaran les accions a desenvolupar i avaluaran anualment la consecució dels objectius per determinar les noves aportacions econòmiques. En tractar-se d’actuacions plurianuals, es garanteix a ajuntaments i consells comarcals la seguretat i l’estabilitat financera per desenvolupar-les.

El Consell Comarcal de l’Alt Urgell té competències en matèria de Serveis Socials des de l’any 1989. “Per a aquesta institució, els Serveis Socials han estat sempre un dels pilars de l’acció de govern i una de les àrees d’actuació que més incidència han tingut, tant en la millora de la qualitat de vida de les persones com pel que fa al suport als ajuntaments, i així ha de seguir sent”, recorda Josep Maria Cequiel.

La ratificació del contracte-programa de Serveis Socials va ser un dels punts tractats en l’ordre del dia del plenari del Consell Comarcal d’ahir.

Mostrar formulari de contacte